Inventia romanilor ar putea schimba lumea! Vehiculul care poate merge 100 de km cu 50 de bani

Distribuie!


O noua inventie romaneasca ar putea revolutiona industria auto. Dupa inventatorul roman care a reusit sa faca o masina sa mearga cu apa a venit randul celor trei aradeni sa propuna prima trotineta inteligenta din lume – Scooterson. Mopedul minune consuma doar 50 bani la 100 kilometri parcursi.

Mai mult, scuterul electric este foarte usor si poate fi conectat la telefon, astfel ca invata stilul de mers al utilizatorului.


Ionut Predescu, unul dintre cei trei aradeni care au realizat scuterul, a oferit detalii despre momentul in care acesta va ajunge pe piata, la Arad, in cadrul Targului Regional de Inovare organizat de ADR Vest saptamana trecuta. “Momentan, suntem intr-o campanie de finantare si presupunem ca anul viitor, in 2016, scuterul va fi pe piata deja. Este prima trotineta inteligenta din lume si este conectata la telefon. Este conectata la cloud si invata stilul tau de mers, stie inclusiv gesturile tale sau cat de repede vrei sa mergi, cat de repede vrei sa accelerezi si stie cat de multa autonomie mai ai. Are un battery management special pentru cat de multa autonomie mai ai in asa fel incat nu te lasa fara baterie. Cand stie ca mai ai 15 km de baterie si tu mai ai pana acasa 20 km, atunci isi scade performanta ca tu sa ai baterie pentru a ajunge acasa”, a explicat Ionut Predescu jurnalistilor de lapressalert.ro.

Inventatorii garanteaza ca scuterul este unul foarte sigur din punctul de vedere al sigurantei rutiere pentru ca poate atinge o viteza maxima de 25km/h.


Prin urmare, poate fi folosit chiar si de copii cu varste de cel putin 14 ani. Inventatorii mijlocului de transport insista asupra faptului ca acesta consuma doar 50 de bani bani pentru 100 km rulati, atat cat costa incarcarea bateriei. Scuterul electric este ultrausor, cantareste aproximativ 35 kilograme, este din aluminiu si nu necesita maneta de acceleratie. “Are o autonomie de peste 40 km. Porneste doar daca i-ai dat un impuls cu piciorul, singur n-o sa porneasca, nu are acceleratie”, a mai precizat Ionut Predescu, citat de publicatia mentionata anterior.

http://m.caplimpede.ro/inventia-romanilor-ar-putea-schimba-lumea-vehiculul-care-poate-merge-100-de-km-cu-50-de-bani/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...