Într-un oraș german, pentru a doua iarnă la rând, au funcționat hoteluri-capsule destinate persoanelor fără adăpost

Distribuie!


Rezolvarea problemelor sociale este un semn al unei societăți tolerante și conștiente. Uneori, astfel de probleme pot fi rezolvate într-un mod foarte non-standard, cum ar fi, de exemplu invenția autorităților din micul oraș Ulm din Germania: aici au fost amplasate capsule pentru unul dintre cele mai vulnerabile segmente ale populației – persoanele fără adăpost.
Aceste persoane nu merg întotdeauna la adăposturile specializate. Există diverse motive pentru aceasta: este prea dificil pentru unii să fie în mulțime, alții nu stau în adăposturi, deoarece au și animale care acolo nu sunt primite.
În Ulm, un mic orășel cu circa 126 de mii de locuitori, există, ca în toate celelalte orașe, oameni fără adăpost. Dar aici li s-au oferit mici spații pentru ședere temporară. Acestea se aseamănă foarte mult cu hotelurile-capsule, doar că sunt instalate nu într-un singur loc, ci în tot orașul.

În casele-capsule, o persoană poate dormi și se poate încălzi în perioada rece a anului, când este deosebit de periculos să dormi afară. O capsulă poate ”ospita” două persoane și, dacă se dorește, intrarea poate fi închisă din interior pentru securitate.
În ciuda faptului că proiectul are deja doi ani, acesta nu a fost încă finalizat pe deplin. Unii rezidenți consideră chiar că sunt obiecte de artă foarte utile.


Denumit Ulmer Nest, proiectul este rezultatul muncii a șase designeri și antreprenori locali. Această ideie a fost una destul de spontană – organizatorii au realizat pur și simplu un sondaj despre cele mai presante probleme sociale ale orașului și una dintre ele a fost că în nopțile aspre de iarnă, unii oameni fără adăpost nu au unde să meargă.

Așa a apărut ideea mini-caselor și,practic în câteva zile, Ulmer Nest a fost deja dezvoltat practic. Totuși, primul prototip a fost oarecum diferit de ceea ce a primit echipa la final.
Pentru prima dată, capsulele au apărut pe străzile din Ulm iarna trecută, iar anul acesta acesta au funcționat cu succes. Casele nu sunt concepute pentru că cineva să poată locui în ele permanent: ele sunt amplasate în zilele reci, cu temperaturi foarte scăzute.


Capsulele sunt echipate cu panouri solare și s-au depus multe eforturi pentru a îmbunătăți izolația termică și a menține temperatura necesară. De asemenea, sunt curățate și prelucrate în mod regulat, astfel încât toate standardele sanitare să fie respectate în interior.

 

Într-un oraș german, pentru a doua iarnă la rând, au funcționat hoteluri-capsule destinate persoanelor fără adăpost

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...