Influența Clopotelor Bisericești asupra Sănătății Umane

Distribuie!


S-a știut de mult timp că ciuma nu s-a răspândit acolo unde clopotele bisericești erau auzite în mod regulat. În laboratoarele rusești, cu ajutorul experimentelor, s-a determinat că oscilația în domeniul ultrasonic al clopotelor bisericești respinge bacilii, virușii și alte boli infecțioase care se transmit prin aer, chiar vindecă multe alte boli.

De la vremuri străvechi, s-a crezut că sunetul clopotelor are un efect benefic asupra sănătății umane, are puteri vindecătoare, ameliorează bolile… De-a lungul secolelor, această opinie, bazată pe credință și presupunere, a găsit o explicație rațională în știința modernă. S-a dovedit că se datorează ultrasunetelor emise de clopote în timpul sunetului. Spectrul ultrasunetelor (mai mult de 25.000 Hz), cu aplicarea terapeutică competentă, accelerează vindecarea bolilor infecțioase și crește imunitatea umană. Datorită distribuției specifice a puterii undei sonore de sunet – de-a lungul unei traiectorii unice în spirală – structurile celulare ale microorganismelor intră în rezonanță și sunt distruse. Chiar și hepatita, tifosul, gripa, holera și sporele de antrax mor sub acest influență. De exemplu, s-a observat de mult timp că clopotarii nu fac niciodată răceală.


Sunetul unui clopot este o anumită atmosferă sonoră care afectează starea emoțională a unei persoane. Diferite combinații pot provoca tristețe sau bucurie, gândire sau o explozie de entuziasm creativ. Încă din anii 1970, oamenii de știință sovietici au descoperit că sunetul clopotelor vindecă boli precum nervozitatea, anxietatea fără cauză, amețelile și insomniile, precum și diverse tipuri de fobii. Dacă ascultați muzică care sună ca un clopot, vă va ajuta să ieșiți dintr-o depresie severă și unele boli mentale.

În plus, sunetul clopotelor are un impact imens asupra stării de spirit a omului și a psihicului său. Alină stresul și diverse disfuncții autonome asociate cu frica, tulburările de somn și depresia. Timp de mulți ani, un psihiatru din St. Petersburg, A. В. Gnezdilov, care lucrează într-un spital specializat pentru pacienții presupuși incurabili, tratează cu succes boli mintale la pacienții săi cu ajutorul sunetului clopotelor. Experții spun că sunetul clopotelor face chiar și o persoană introvertită sociabilă.


Numeroase observații ale altor oameni de știință au confirmat efectul benefic al clopotelor asupra tratamentului nervozității, stresului, distoniei vasculare și hipertensiunii. Ajută și în cazul ulcerelor la stomac și duoden, astmului bronșic, bolilor de inimă, colelitiazei și mastopatiei.

Omul de știință rus Shipunov susține că simfonia de clopote cu douăsprezece octave care suna în marile mănăstiri Zadonski, Danilov, Stejski, la o distanță de 7 km. (conform rezultatelor măsurătorilor), distrugea toți microorganismele patogene: „Cu 12 ani în urmă am cercetat împrejurimile Catedralei Jelohol la Paști. Când suna clopotul mare, virusul gripal era distrus. Toate epidemiile care au venit din Orientul Mijlociu în sudul vechii Rusii. ocoleau zonele în care existau multe mănăstiri și biserici mari și unde erau multe clopote. Așadar, simfonia clopotelor le respingea, le distrugea. Matematicienii noștri au calculat puterea sunetului, adică puterea spectrului. În Rusia, până în 1918, existau 80.000 de biserici și 1.250 de mănăstiri, astfel încât sunetul unui clopot se topise în sunetul altuia. Astfel, conform calculelor oamenilor de știință, s-a creat un câmp protector puternic deasupra Rusiei, care a protejat țara de mari epidemii.”

Ce se ascunde în spatele puterii vindecătoare a sunetului clopotelor? Nu există o opinie unanimă aici, dar oamenii de știință care au efectuat cercetări au ajuns la rezultate interesante.

Potrivit cuvintelor celebrului fizician, membru corespondent al Academiei de Științe a URSS Fotija Shatunova, clopotele emit o cantitate imensă de unde sonore rezonante și astfel purifică spațiul. Shatunov a dovedit că sunetul activ complet ucide bacteriile și armonizează spațiul. Înterestant, conform observațiilor lui F. Și a. Shipunova, academician al Institutului de Biosferă al Academiei de Științe a Rusiei, fiecare tip de virus moare doar în gama sa specifică de sunet.

Potrivit lui Foti Shatunov, dacă luăm numărul pre-revoluționar al clopotelor din Rusia și calculăm potențialul lor de radiație în domeniul ultrasonic – de exemplu, în timpul sărbătorilor

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...