Guvernul rus interzice producția de alimente modificate genetic!!!

Distribuie!


Guvernul rus a aprobat un proiect de lege care interzice cultivarea și creșterea de plante și animale modificate genetic pe tot teritoriul Federației Ruse. Acesta va fi aplicat, cel mai probabil din 2017.

„În ceea ce privește organismele modificate genetic, sunt în măsură să vă comunic că am luat decizia de a nu utiliza OMG-uri în producțiile alimentare.”,a declarat vice-premierul Arkady Dvorkovici la o conferință internațională de biotehnologie desfășurată în orașul rus de Kirov.


În același timp, oficialul a subliniat că există o linie foarte bine delimitată între această decizie și folosirea organismeleor modifcate genetic pentru dezvoltarea științei sau a medicinei, unde cercetătorii vor avea în continuare liber în a le utiliza, dar nu va exista niciun produs pe piața rusească de acest fel.

În februarie 2014, prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a ordonat crearea unei baze naționale de cercetare pentru organismele modificate genetice, care ar oferi autorităților de la Kremlin informații prețioase din acest domeniu. Însă Medvedev a avertizat că este împotriva produselor modificate genetic pentru consumul populației, sub sloganul „răul-absolut”, și a recomandat guvernului să caute să sprijine industria alimentară prin alte mijloace.


Potrivit statisticilor oficiale, ponderea OMG în industria alimentară din Rusia a scăzut de la 12% la 0,01% doar în ultimii 10 ani, iar în prezent există doar 57 de produse alimentare care conțin OMG-uri înregistrate în țară.

sursa:rt.com

P.S. Pe când și la noi? Mai greu când avem miniștri ai agriculturii foști angajați ai firmelor producătoare de alimente modificate genetic…

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...