Gil Perez: povestea soldatului care s-a teleportat într-o clipă din Filipine in Mexic

Distribuie!


Gil Perez a fost un soldat spaniol al Gărzii Civile filipineze, care se presupune că s-a teleportat pe neașteptate din Filipine, peste Oceanul Pacific, în Plaza Mayor din Mexico City (Mexic) în data de 24 octombrie 1593 (la o distanţă de circa 14.000 de km). Era îmbrăcat în uniforma gardienilor de la Palatul Guvernatorului din Filipine, spunând ulterior că habar n-avea cum a ajuns în Mexic.

Perez se afla de serviciu la conacul guvernatorului din Manila şi doar în câteva secunde a ajuns în Mexic. El a spus că, deși știa că nu mai era în Filipine, nu avea idee unde se află sau cum a ajuns acolo. În Mexic, a declarat că pirații chinezi l-au asasinat pe Excelența Sa, guvernatorul Filipinelor, Gomez Perez Dasmarias, înainte de a se teleporta. El se simțea amețit după ore lungi de gardă în Manila și s-a sprijinit de un perete, închizând ochii; după ce a deschis ochii, câteva secunde mai târziu, pur şi simplu s-a găsit în altă parte.


Când a întrebat un trecător unde se află, a fost informat că se află în Plaza Mayor din Mexico City. Când i s-a spus asta, Perez a refuzat să accepte situaţia, susținând că era imposibil să se afle în Mexico City în timp atât de scurt. Gardienii din Mexic s-a uitat la Perez, observând îmbrăcămintea sa neobișnuită specifică zonei din Filipine. El a fost dus în fața autorităților, în special a viceregelui Mexicului, Luis de Velasco, la a cărui reședință a fost dus.

Autoritățile l-au închis pe Perez ca dezertor. Soldatul a fost interogat de Inchiziție, dar tot ce a putut spune în apărarea sa a fost că el a călătorit din Filipine în Mexic în mai puțin timp decât este nevoie ca un cocoș să cânte. În cele din urmă s-a descoperit că este un creștin devotat și, datorită comportamentului său exemplar, nu a fost acuzat de nicio infracţiune. Cu toate acestea, autoritățile n-au ştiut ce să facă și l-au ținut în închisoare până când au ajuns la o concluzie fermă.


Două luni mai târziu, au sosit în Mexic știri din Filipine, confirmându-se faptul că guvernatorul Dasmarias a fost înlăturat pe 23 octombrie într-o revoltă a piraţilor chinezi. Martorii au confirmat că Gil Perez fusese de serviciu în Manila înainte de a ajunge în Mexic. Mai mult, unul dintre pasagerii navei l-a recunoscut pe Perez și a susținut că l-a văzut în Filipine pe 23 octombrie. Ulterior, Gil Perez s-a întors în Filipine și și-a reluat angajarea anterioară ca gardian al palatului, ducând o existență aparent de rutină.

Mai mulți autori au propus interpretări supranaturale pentru întreaga poveste. Unii cred că a fost vorba de o răpire extraterestră, iar alţii au vorbit de o teleportare. Indiferent dacă povestea este sau nu corectă, este una care a rămas neschimbată şi controversată de sute de ani.

Sursa

Povestea lui Gil Perez, soldatul care s-a teleportat într-o clipă pe o distanţă de 14.000 de km între Filipine şi Mexic, peste Oceanul Pacific

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...