Geniul roman care a cucerit America- Ionut Budisteanu

Distribuie!


In era in care chiar si unii dintre cei mai batrani s-au indepartat de credinta, un tanar geniu informatician ( 19 ani) isi recunoaste fara nicio rusine credinta in D-zeu, mai mult sustine ca inspiratia ( scanteia divina) vine de la D-zeu… ( imi aminteste de Nikola Tesla care sustinea ca intreg adevarul l-a aflat din Biblie)…<3 <3 <3
http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/diverse/ionut-budisteanu

Un asteroid va purta numele elevului de 19 din Ramnicu Valcea, Ionut Budisteanu, care a castigat marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA, a anuntat Massachusetts Institute of Technology din SUA.

 

 

Ionut Budisteanu, elev in clasa a XII-a la Grupul Scolar Oltchim din Ramnicu Valcea a castigat, saptamana trecuta, marele premiu, in valoare de 75.000 de dolari, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), care a avut loc in Phoenix, SUA. 


Tanarul a spus ca Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele sau, aceasta fiind o regula a acestor concursuri. 

“Ma bucura ca Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele meu. Este cutuma acestor concursuri ca toti castigatorii sa fie recompensati astfel, ca recunoastere a succesului. Raman insa cu picioarele pe pamant, ma pregatesc sa dau bacalaureatul, ma port ca un adolescent normal. Voi vedea ce voi face in viitor, acum insa am o prioritate, ma pregatesc pentru bacalaureat”, a spus Ionut Budiseanu. 


Ionut Budisteanu a castigat, vineri, in Phoenix (SUA), locul I la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), pentru crearea unui model viabil de masina low-cost fara sofer. Elevul s-a clasat pe locul I si la categoria sa de participare, Inginerie (I-SWEEEP). 

Tanarul a participat pentru a treia oara la Intel ISEF, anul trecut el castigand premii in valoare de 14.000 de dolari, cu un proiect care utiliza senzorii de pe limba pentru a crea imagini, dedicat nevazatorilor. 

Ionut Budisteanu a castigat 90 de premii nationale si internationale in domeniul stiintei si ingineriei. 

Elevul a primit, luni, in sedinta de Consiliu Judetean, titlul de cetatean de onoare al judetului Valcea, iar institutia i-a acordat o placheta si 10.000 de lei. 

Tot luni, Consiliul Local Ramnicu Valcea a aprobat ca in prima sedinta sa ii acorde lui Ionut Budisteanu titlul de cetatean de onoare al municipiului.
Ionut Budisteanu, romanul care a conceput un sistem prin care automobilul se poate conduce singur, a fost inclus de prestigioasa revista Time printre cei mai influenti 16 tineri din lume in 2013, unde ocupa locul 9.

Primul loc este ocupat de cantareata neo-zeelandeza Lorde, in varsta de 17 ani, urmata de compatrioata sa Lydia Ko, jucatoare de golf in varsta de 16 ani si de Nick D’Aloisio, creatorul aplicatiei Summly, cumparata de Yahoo pentru 30 de milioane de dolari.

Time noteaza ca prototipul gandit de Ionut Budisteanu “semnaleaza potentialul crearii de masini autonome pentru mase, la un cost de doar 4.000 de dolari, in comparatie cu masina care se conduce singura a Google, de 75.000 de dolari”.

Ionut Budisteanu este urmat in acest clasament de fiica presedintelui american Barack Obama, Malia. Justin Bieber ocupa locul 12.

Sursa: Mediafax

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...