Furnizorul german de energie E-ON a fost amendat cu 10 mil. Euro in Anglia pentru ca insela clientii la facturi. Cand se va intampla asta si la noi?

Distribuie!


Furnizorul de energie E-ON a fost amendat cu 10 milioane de euro in Marea Britanie pentru ca incarca facturile clientilor sai in mod repetat cu servicii inexistente sau cu taxe ilegale. Plata amenzii a fost dictata de catre regulatorul de pe piata de energie din Regatul Unit, OFGEM, dupa ce s-a constatat ca E-ON a fost implicata in mod repetat in pacalirea clientilor sai prin practici abuzive.

Autoritatile britanice au descoperit ca foarte multi clienti ai E-ON au platit sume mult prea mari, facturile lor fiind adesea incarcate cu servicii inexistente sau ilegale. E-ON nu se afla la prima amenda de acest tip platita in Marea Britanie, compania mai fiind implicata si in luna noiembrie a anului 2012, atunci cand a fost nevoita sa plateasca o amenda de peste 2,3 milioane de Euro, pentru fapte asemanatoare.


Potrivit OFGEM, numarul clientilor britanici pagubiti de E-ON este de numarul zecilor de mii. Multi dintre britanicii tepuiti de catre compania germana au incercat sa gaseasca alti furnizori de energie si au fost surprinsi cand cei de la E-ON le-au cerut taxe impuse pentru debransare de la reteaua lor, taxe considerate ilegale de catre autoritatile britanice.

In luna mai 2014 E-On a mai fost amendata de catre autoritatile britanice pentru vanzari neconforme de energie cu suma de peste 15 milioane de Euro, fiind considerata de catre specialistii in domeniu cea mai mare amenda platita vreodata de pe piata de servicii de profil din Marea Britanie.


E-ON „activeaza” si pe piata de energie din Romania, fiind prezenta atat in vestul tarii cat si in regiune de Nord-Est a Moldovei. Oare cat de mult a furat E-ON si din buzunarele romanilor?

În anul 2005 E.ON Energie (deținută de E.ON) a achiziționat pachetul majoritar de 51% din acțiunile Electrica Moldova de la Statul Român pentru suma de 100 milioane Euro. În același an, E.ON Ruhrgas a achiziționat și 51% din Distrigaz Nord tot de la Statul Român pentru suma de 300 milioane Euro.

În februarie 2011, E.ON avea 1,5 milioane de consumatori de gaze naturale și 1,4 milioane de consumatori de electricitate în nordul țări[4]. Cantitatea de electricitate comercializată de E.ON în 2010 s-a ridicat la 3,44 TWh, pe când cea a gazelor naturale s-a cifrat la 25,8 TWh[5]. Oare de ce trebuia sa ne vindem noi resursele de stat ale tarii. Ca sa ne impuna strainii pretul acum la curent si gaz?

Furnizorul de energie E-ON a fost amendat cu 10 milioane de euro pentru ca incarca facturile

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...