Fost jucător de fotbal din Motru a ajuns călugăr la Muntele Athos!

Distribuie!

Puţini îşi mai amintesc despre Eduard Bandi, unul dintre cei mai talentati jucatori de fotbal pe care i-a avut Minerul Motru de-a lungul istoriei sale.

Eduard s-a apucat de fotbal la vârsta de 14 ani, la Minerul Motru, după doar şase luni fiind luat la Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin”, unde s-a pregătit timp de trei ani. În scurta sa carieră a evoluat în Divizia B, la Tractorul Braşov, în Divizia A, la Rapid Bucureşti, unde îşi făcuse deja un nume, şi în Republica Moldova, la Sheriff Tiraspol. În paralel, a fost selecţionat şi la naţionala de tineret a României, ajungând chiar în atenţia selecţionerului de atunci al primei reprezentative, Anghel Iordănescu.


În 2003 a decis însă să se călugărească. O decizie surprinzătoare, Eduard Bandi neanunţându-şi la vremea respectivă nici măcar familia. După aproximativ un an petrecut la Mănăstirea Gura Motrului, în judeţul Mehedinţi, fotbalistul originar din Motru a ajuns la Mănăstirea Putna, unde s-a integrat perfect, fiind mâna dreaptă a stareţului Melchisedec Velnic.

Eduard Bandi, devenit Părintele Pahomie, a hotărât acum câţiva ani să plece la Muntele Athos, unde a ajuns unul dintre cei mai bine văzuţi călugări români.

Philippe Magdalinis,fost jucator la Rapid, a fost aproape să joace pentru o echipă grecească de liga a treia, din Salonic. “Vorbeam cu cei de acolo, m-au întrebat de unde sunt. Le-am spus că din România. Atunci mi-au spus că este şi la muntele Athos un călugăr român, care a jucat fotbal. Iniţial am crezut că este o glumă. Dar apoi mi-au zis că este vorba despre Edi Bandi. Am rămas uimit. E adevărat, nu am vorbit cu el, însă mi-au spus cei de acolo câteva detalii. Ştiu că nu a jucat foarte mult la Rapid, însă mi s-a părut o lucrare a destinului”, a mărturisit Philippe pentru 1923.ro.

http://www.gazetademotru.ro/2017/03/22/jucator-de-fotbal-din-motru-a-ajuns-calugar-la-muntele-athos/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...