Fost consilier al Vaticanului: Nu limba romana este o limba latina, ci limba latina este o limba romaneasca!

Distribuie!

 


Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: “nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească!!!”

 

Secretele Vaticanului încep să iasă la lumină. Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost presedinte al Conferintei sefilor de universităti irlandeze si fost membru al Biroului de conducere al Conferintei Rectorilor Universitătilor Europene (CRE), face o declaratie socantă:


“Chiar dacă se stie că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum si limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai putină lume cunoaste că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, si nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Asadar, vreau să-i salut pe oamenii din Muntii Bucegi, din Brasov, din Bucuresti. Voi suntesi cei care ati oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină).” (această declaratie socantă o puteti vedea în înregistrarea de mai jos, începând cu minutul 52:21)

Oare această declaratie făcută acum câteva luni de o personalitate occidentală, care nu are interese personale în România, să aibă legătură si cu faptul că Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei în tara noastră, din anul 1999, că România este “Grădina Maicii Domnului”? Ce stiu cei de la Vatican iar noi nu stim? Ce documente secrete se ascund în buncărele Vaticanului? S-ar putea răsturna multe dintre lucrurile pe care le stim noi despre istoria umanitătii, dacă acestea ar fi făcute publice? Cu sigurantă că da! Din ce în ce mai multe dovezi ne arată că spatiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe…Despre faptul că istoria este falsificată sau prost înteleasă au vorbit multe personalităti în decursul timpului. Haideti să vedem ce ne spun si altii despre limba română si limba latină, despre pământurile Vechii Dacii…


Cititi si…
13 septembrie, ziua de naștere a lui Corneliu Zelea Codreanu

– „Colhii si dacii mă cunosc, ei vorbesc o limbă barbară, de idiomă latină” (Horatiu, marele poet roman (65 î. Chr. – 08 î. Chr.) – Odele, I, 20 (afirmatie făcută cu aproape un secol si jumătate înaintea cuceririi unei părti din Dacia).

– „Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.”
(W. Schiller, arheolog american)

– “Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpată deşi sunt aşezati în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă cât pentru o limbă.”
(Antonio Bonfini)

– „Latineasca, departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc azi s-ar putea zice că este mai puţin în firea celei dintâi firi romane, că ea a schimbat mai mult vorbele sale cele dintâi si dacă nu m-aş teme să dau o înfăţişare paradoxală acestei observaţii juste aş zice că ea e cea mai nouă dintre toate, sau cel puţin a aceea în ale cărei părţi se găsesc mai puţine urme din graiul popoarelor din care s-au născut. Limba latinească în adevăr se trage din acest grai, iar celelalte limbi, mai ales moldoveneasca, sunt însuşi acest grai.”
(D`Hauterive, Memoriu asupra vechei si actualei stări a Moldovei, Ed. Acad., p 255-257, 1902)

http://www.trezirealarealitate.ro/2013/03/nu-limba-romana-este-o-limba-latina-ci-limba-latina-este-o-limba-romaneasca/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...