Fenomen ciudat! Locul din România, unde mașinile “lăsate pe liber” urcă panta | VIDEO

Distribuie!


Există un loc în România unde mașinile urcă singure o pantă dacă sunt scoase din viteză. Iar YouTube-ul este plin de automobile ce par că urcă, deși ar trebui să coboare, conform câmpului gravitaţional.

În Maramureş, pe DJ 184,la 3 km de Budești spre Cavnic, există o pantă unde, pe o distanță de câțiva zeci de metri, se poate observa un fenomen de-a dreptul ieșit din comun: lucrurile ușoare nu coboară, ci urcă.


Experții susțin că la mijloc nu este vorba decât despre o iluzie optică: ochiul este “păcălit” că obiectele urcă, dar ele, de fapt, coboară. Specialiștii spun că este vorba despre o rupere de pantă cu schimbare de unghi, dând impresia de deal, deşi panta continuă.

„Este o iluzie optică acolo. Mai sunt şi alte locuri din ţară cu astfel de iluzii. De fapt, la Budeşti, sunt două astfel de pante”, a declarat pentru voceatransilvaniei.ro Cristian Chendea, inginer Căi Ferate, Drumuri şi Poduri.


Vezi AICI IMAGINI!

https://www.auto-bild.ro/stiri/locul-din-romania-unde-masinile-lasate-pe-liber-urca-la-deal-video-90050.html#.WCS11OmxzFo.facebook

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...