FANTASTIC:Panouri publicitare transformate in locuinte pentru oameni ai strazii

Distribuie!

 O echipa de arhitecti si designeri din Slovacia, propune o idee inovatoare care sa vina in ajutorul oamenilor fara adapost; transformarea panourilor publicitare de pe marginea drumurilor in mici camine, apartamente, pentru persoane fara casa scrie Bored Panda.Pe cand si la noi?

 

 

 


Panourile publicitare ar putea fi transformate în apartamente cu două camere, în formă triunghiulară, după cea a panourilor şi ar cuprinde o bucătărie, un spaţiu tip “office”, un pat cu spaţiu de depozitare şi chiar şi o baie. Echipa din spatele ideii, DesignDevelop, explică proiectul pe site-ul său: “Proiectul Gregory urmăreşte optimizarea structurilor de tip panouri publicitare de exterior. Acestea necesită lucrări minime de întreţinere, cu costuri reduse, care ar putea fi susţinute de închirierea panoului publicitar pentru reclame la exterior” (adică din scopul iniţial al panourilor). Practic din banii castigati din reclama s-ar putea sustine si un caz social, nu toti banii sa mearga in Primarie sau in buzunarul statului.

Imaginile de mai jos sunt doar propuneri ale echipei de arhitecţi (nu sunt reale, doar digitale), menite să ne prezinte felul în care “casa din panou” ar arăta, la final. Iar ideea nu este deloc rea, dimpotrivă, are un potenţial serios. Deocamdată, proiectul este gândit să fie implementat în Slovacia (dacă va găsi susţinere), datorită accesului relativ facil la apă şi energie al acestor case-panouri. Însă, în funcţie de avantajele sau dezavantajele unei zone sau ale alteia, cu modificări cerute de acestea, proiectul ar putea fi pus în practică oriunde în lume.


 

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-4

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-6

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-3

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-5

bilboard-houses-for-homeless-project-gregory-7

 

Mai multe informaţii: Project Gregory

Panouri publicitare transformate în locuinţe pentru oamenii străzii

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...