Exerciții de iubire a aproapelui

Distribuie!

 

 

 

Căutați ce este mai bine în celălalt. Nu mai vedeți răul, iertați. De ce este așa? Păi, poate l-a bătut mama când era mic, l-a ascuns în dulap. Cine știe ce are omul pe suflet, ce trecut are, ce stare de sănătate!


Căutați ce este mai bine în celălalt. Nu mai vedeți răul, iertați. De ce este așa? Păi, poate l-a bătut mama când era mic, l-a ascuns în dulap. Cine știe ce are omul pe suflet, ce trecut are, ce stare de sănătate! E mai morocănos pentru că așa-i el, dar știi ce face el in chilia sa? Poate bate și el metanii, plânge la icoane, îi pare rău și cred că îi este și lui rușine de felul cum este și îi e greu să vină să-și ceară iertare. Părinții ne ziceau așa: „Când cineva îți greșește, te ceartă, tu dă vina pe diavol”. Pentru că nimeni dintre noi nu vrea să facă răul. Nici noi nu-l vrem, pentru că toți credem în Hristos și vrem să-i slujim Lui. Dar noi facem și rău. De ce? Păi de ce? Cu voie? Nu cu voie, pentru că diavolul ne învață să facem rău. Dă vina pe diavol și scutește-l pe aproapele tău de vina asta.

(Ieromonah Savatie Baștovoi, A iubi înseamnă a ierta, Editura Cathisma, București, 2010, p. 83)


http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/exercitii-de-iubire-aproapelui

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...