E oficial. Aflați cum vă puteți recupera banii pe acțiunile primite după revoluție

Distribuie!

Cum vă puteți recupera banii pe acțiunile primite după revoluție? Românii din țară sau din străinătate pot intra în posesia sumelor de bani prin intermediul funcționarilor din București de la Depozitul Central.


O știre de ultimă oră, apărută în presa românească, dezvăluie adevărul despre foștii acționari care au acțiuni cotate la SIF-uri. Potrivit digi24, peste opt milioane de români sunt acționari ai societăților listate la Bursa de Valori. Statutul de acționar la Bursa de valori din București a fost câștigat în instanță încă de pe timpul guvernării din 1995, când prim-ministru era Nicolae Văcăroiu.

Jurnaliștii de la Digi 24, au dezvăluit în premieră modalitățile prin intermediul căroraromânii din țară sau din străinătate pot afla dacă sunt printre beneficiarii dividendelor și totodată felul în care se poate intra în posesia sumelor de bani care li se cuvin, relateaza ro.blastingnews.com.


Una din beneficiarele acestor dividende este și doamna Rosemarie Perța care a aflat întâmplător că este unul din românii care au acțiuni ce pot fi revalorificate. Doamna Perța a declarat că a aflat despre apartenența sa la aceasta instituție financiară, ceea ce a determinat-o să se adreseze oficialităților financiare de la Depozitarului Central din București, unde a fost imediat găsită în baza de date datând cu acțiuni vechi de 20 de ani.

 

Românii care nu cunosc situația reală a acțiunilor depuse la SIF-uri se pot adresa oricând funcționarilor de la Ghișeele Depozitarului Central prin solicitarea unui extras de cont. Aceeași acțiune poate fi realizată prin intermediul oricărei Case de Brokeraj din țară. Cei care vor dori să vândă dividentele se pot adresa tot caselor de Brokeraj unde brokeri specializați pot obține cotațiile maxime ale acțiunilor.

Ca și element de noutate, începând din acest an Depozitarul Central se va ocupa cu distribuirea dividendelor. Cei care vor intra în posesia dividendelor și nu sunt afiliați unuibroker, nu pot solicita plata în numerar de la ghișee, ci direct în conturile bancare ale posesorului de drept. O altă modalitate de ridicare a banilor se poate obține în numerar, dar doar de la sediile băncilor care sunt partenere cu societățile care acordă dividendele.


În momentul de față se estimează că sute de mii de români plecați în străinătate sunt posesorii de dividente, din care unele cu valoare destul de mare.

Pentru mai multe informații legate de modalitatea prin care puteți intra în posesia banilor, accesați și următorul link.

De asemenea, va rugăm ca, cei care ați intrat deja în posesia banilor, sa lăsați un comentariu în partea de jos a paginii cu pașii pe care i-ați urmat, astfel încât, cei interesați să afle detalii. Va mulțumim!  

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...