Dr. Ovidiu Bojor (93 de ani) afirmă despre ceapă că are proprietăți terapeutice excelente: MÂNCAȚI CEAPĂ CÂT DE DES

Distribuie!

” Ovidiu Bojor.
Recomandare: O sa mai postez de 100 de ori acest text, poate veti reusii să intelegeti, importanta lui.
MÂNCAȚI CEAPĂ CÂT DE DES, deoarece previne infarctul, stimulează rinichii și ficatul și calmează sistemul nervos.
Dr. Ovidiu Bojor (93 de ani) afirmă despre ceapă că are proprietăți terapeutice excelente. Ceapa are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, fluidizând sângele, pentru a împiedica formarea cheagurilor de sânge, depunerea de placi aterosclerotice și apariția unui infarct miocardic.
Potrivit studiilor, ceapa conține un compus numit alil propil disulfid, care, la fel ca insulina, ajuta la reglarea nivelurilor zaharului din sânge. Este de ajutor celor care au glicemia mare sau diabet, datorita efectelor hipoglicemiante. De asemenea, ceapa are efecte stimulente dar si calmante asupra sistemului nervos, astfel stimulând ficatul si rinichii, având o acțiune diuretica care ajuta la eliminarea ureea si a clorurilor.
Ceapa este benefică în caz de: răgușeală, tuse, edeme, ascita, ciroză, pleurezie, pericardită, prostatită, adenom de prostată.
Datorita proprietăților antiseptice poate fi folosită și extern în caz de: stomatite, afte bucale, furunculoză, abcese, panarițiu, negi, pistrui, ulcerații cutanate, degerături, înțepături de insecte.
Aplicați local cepe coapte sau sub forma de suc de 3-4 ori pe zi.
Mod de administrare:
Ovidiu Bojor recomandă consumul a 1-2 cepe pe zi. Sau puteți lua tinctură de ceapă, preparată în casa: tăiați 2 cepe mici felii și puneți la macerat în 100 ml de alcool de 70 de grade. Lăsați 10 zile, apoi strecurați și luați câte 2 lingurițe pe zi, cu putină apă, înainte de masă de prânz și de cină. In caz de prostatite și diabet de tip 2 faceți cure de 10 zile, timp de 6 luni.
– In caz de tuse, laringită, bronșite, beți decoct din 4-6 cepe fierte într-un litru de apă, îndulcit cu miere, câte 1-2 căni pe zi. In caz de afecțiuni biliare puneți 1-2 cepe la macerat în 100 ml de ulei de măsline și luați 2-3 lingurițe pe zi.
– Tensiune arterială – indiferent dacă este consumată crudă sau fiartă, ceapa ajuta la scăderea tensiunii arteriale în mod natural.
Ajută la subțierea sângelui, dizolva cheagurile de sânge și curată sângele de grăsimi nesănătoase.
– Colesterol – mâncând o jumătate de ceapă crudă în fiecare zi, valorile colesterolului rău se vor diminua, se vor estompa manifestările trombozei și vor fi prevenite accidentele cardiovasculare.
– Prevenirea cancerului de colon – fructo-oligozaharidele din ceapă stimulează înmulțirea bacteriilor bune din colon si ajută la reducerea riscului creșterii tumorilor care s-ar putea dezvolta la nivelul colonului.
– Constipație și flatulentă – pentru ameliorarea constipației cronice și flatulentei se va consuma din belșug.
– Diabet – cromul din compozita cepei menține sănătatea celulelor persoanelor care suferă de diabet, contribuie la scăderea nivelului de insulină si creste toleranta la glucoză.
– Proprietăți diuretice și de curățare a sângelui – ceapa împiedica retenția de apă, ajută la eliminarea nisipului din urină, ameliorează guta și artrita
– Tulburări ale urechii – pentru a opri tinitusul, în anumite culturi se introduce în ureche putină vata înmuiată în suc de ceapă.
– Căderea parului – cercetările au demonstrat că sucul de ceapă aplicat pe scalp de doua ori pe săptămâna timp de două luni duce la regenerarea parului.
– Rapel imunitar – ceapa intensifică circulația sanguină și stimulează transpirația. Este utilă pe vreme rece pentru îndepărtarea infecțiilor, reduce febra și transpirația manifestate în răceală și gripă.
– Osteoporoza – s-a descoperit recent că un din component regăsit în ceapa previne fragilizarea oaselor.
– Probleme respiratorii – se mixează cantități egale de suc de ceapă și miere și se iau câte 3-4 lingurițe din acest amestec zi de zi pentru fluidizarea mucusului si prevenirea formarii acestuia.
sursa: erealitatea. com
Eu mănanc ceapă in fiecare zi. Tai din 1-2 cepe mai mari, rondele subtiri de 3-4 milimetri, pun sare pe ele si le las asa circa 20-30 minute să le ia aerul. După care le pun intr-un castron si adaug ulei de masline, patrunjel si leusten tocat si adaug zeamă de lămaie (1-1/2 lămai) si o consum, ca pe o salată. Este chiar dulce, nu ustură si nu miroase. Nu exista zi, să nu fac această salată (predomină ceapa rosie de apă). Consum circa 3 kg pe saptamană. Unii fug de ceapă, ca de scaraoschi iar femeile in piată abia cumpară o legatură sau doua de patrujel si leustean si se miră, cănd vede, că eu cumpar 10 legaturi din fiecare. (le consum cu codite cu tot pe care le tai marunt de 2 milimetri.
Multa sănătate.”
SURSA – Victor Rob
Cumpărați ceapă și mâncați-o crudă, coaptă, fiartă … chiar zilnic, indiferent cât de mare este prețul … mâncați ceapă!!!
Dr. Dawood Al-Rubaie, proprietarul Enciclopediei arabe de terapie pe bază de plante medicinale, spune:
„Am scris mai multe articole despre ceapă și beneficiile ei terapeutice și nutriționale și, de câte ori am citit un nou raport, am fost motivat să scriu mai multe despre acesta.
Și când discuția despre aceasta a devenit lungă, m-am gândit să o scriu sub titlul … Știai*:
🔸 * Știai *
Ceapa este una dintre cele mai bogate legume și fructe cu o substanță medicinală importantă numită corecetină, și numai germenii de capere concurează cu aceasta?
🔸 * Știai *
Că antioxidantul (corcitina) din ceapă rezistă inflamațiilor oriunde se găsește, în special în sinusuri și plămâni?
🔸 * Știai *
Faptul că, consumul de ceapă împiedică dezvoltarea diabetului de la tipul (2), care este tratat cu tablete iar la tipul (1) care necesită injecție cu insulină?
🔸 * Știai *
Că ceapa previne cancerul de sân, prostată, uter și ovarian și, de asemenea, previne creșterea și numărului de leziuni precanceroase?
🔸 * Știai *
Că ceapa combate atacurile de astm?
🔸 * Știai *
Ceapa protejează celulele nervoase de leziuni și de bolile rezultate legate de sistemul nervos?
🔸 * Știai *
Ceapa previne deteriorarea și întărirea vaselor de sânge și previne multe boli de inimă?
🔸 * Știai *
Că ceapa sporește prezența și reproducerea bacteriilor naturale în intestin, ceea ce îmbunătățește absorbția nutrienților, crește sistemul imunitar și previne creșterea excesiva în greutate?
🔸 * Știai *
Ceapa ucide multe tipuri de germeni și bacterii din gât și plămâni?
🔸 * Știai *
Ceapa subțiază sângele și previne formarea cheagurilor, mai ales atunci când este la grătar și că avertizează împotriva consumului de diluanți farmaceutici de sânge, cum ar fi aspirina și warfarina cu ceapă la grătar sau prăjite, deoarece provoacă o creștere excesivă a fluidității sângelui?
🔸 * Știai *
Că ceapa reduce presiunea arterială la pacienții hipertensivi?
🔸 * Știai *
Ceapa aduce starea de somnolență?
🔸 * Știai *
Ceapa previne creșterea germenului H. Pylori și îl elimină?
🔸 * Știai *
Că ceapa reduce colesterolul și trigliceridele?
🔸 * Știai *
Că ceapa previne apariția bolilor asociate diabetului?
🔸 * Știai *
Ceapa previne reproducerea virusului SIDA?
🔸 * Știai *
Că ceapa previne osteoporoza?
🔸 * Știai *
Ceapa conține cantități ample de compuși de sulf care mențin prospețimea pielii, rezistența și frumusețea părului și a unghiilor?
Note:
Zicala populară spune: –
👈 “Mănâncă ceapă și uită ce rău s-a întâmplat” – de fapt ceapa îmbunătățește starea de spirit și relaxează inima.
👈 Cojile de ceapă sunt cele mai bogate în antioxidanți quercetinici.
Ceapa nu își pierde proprietățile medicinale la punctul de fierbere.
👈Supa de ceapă este tipică pentru a obține toate beneficiile cepei.
Toate cele de mai sus sunt rezumatul a sute de lucrări științifice experimentale… dacă este posibil, răspândește acest material în beneficiul nostru, al tuturor …🙏

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...