Dovezi stiintifice ca generozitatea este benefica pentru sanatate

Distribuie!


Generozitatea nu îi ajută doar pe cei ce o primesc, ci și pe cei ce o dau. O bibliotecă întreagă de studii arată că generozitatea aduce beneficii, de la o viață profesională mai împlinită și până la o viață mai lungă. Huffington Post alcătuiește o listă cu mai multe dintre dovezile științifice care atestă acest lucru.

Zgârcenia, împreună cu rușinea unor situații în care această trăsătură devină vizibilă, a fost legată de niveluri mai mari ale cortizolului, hormonul stresului. Scientific American a publicat un studiu care compara nivelul de cortizol ca răspuns la o donație de bani, comparativ cu păstrarea banilor pentru sine. Cu cât creștea suma pe care oamenii o păstrau pentru ei, cu atât creștea rușinea, dar și nivelul de cortizol.


Ajutorarea colegilor la locul de muncă îți crește nivelul de mulțumire pe plan profesional, conform unui studiu de la Universitatea Wisconsin-Madison. Studiul, publicat în jurnalul American Review of Public Administration, arată că altruismul îmbunătățește starea de bine la locul de muncă, dar crește și nivelul de loialitate și scade probabilitatea unei demisii.

Generozitatea întrece altruismul și când este vorba despre succesul pe termen lung, conform unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences. Cercetătorii de la UniversitateaPennsylvania au observat că într-un joc strategic cu jucători multipli, generozitatea (când există cooperare și toată lumea beneficiază în urma lucrului în echipă) a adus mai mult succes decât egoismul (când o persoană domină jocul și pe ceilalți jucători).


Cercetătorii de la Universitatea din Buffalo au găsit o legătură între generozitate și altruism și un risc scăzut de moarte timpurie. Publicat în American Journal of Public Health, studiul arată că ajutorarea celorlalți, chiar prin cele mai mici gesturi, precum plata unei facturi sau luarea copiilor de la școală, este legată de un risc scăzut de mortalitate timpurie.

Generozitatea mai este și un factor cheie pentru fericirea în cuplu, conform unui raport din 2011, realizat în cadrul National Mariage Project. Proiectul a arătat că soții sunt mai fericiți atunci când fac în mod regulat efortul de a-și sluji partenerii în diverse mici feluri, de la o cană de ceai, la un masaj.

http://semneletimpului.ro/social/umanitar/motive-stiintifice-ca-generozitatea-este-benefica-pentru-sanatate.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...