DORU DAVIDOVICI, PRIMUL PILOT ROMÂN CARE A VORBIT DESPRE ÎNTÂLNIREA CU UN OZN

Distribuie!


A zburat pe MIG 21, cel mai temut interceptor supersonic din anii 70-80. Vorbim despre Doru Davidovici care într-o zi de 20 aprilie a anului 1989 a murit într-un tragic accident de avion, la 23 de kilometri de Fetești. A fost pilot de vânător, scriitor și a murit la vârsta de 44 de ani.

În cartea sa Lumi Galactice, publicată în anul 1986, a relatat cum s-a întâlnit, în timp ce zbura, cu un OZN. Întâmplarea s-a petrecut în anul 1972, deasupra bazei Borcea, de lângă Fetești.


Obiectul avea forma ovală și o culoare albastră. Când a aterizat, cei de la bază i-au confirmat spusele, pentru că ecranele radarelor surprinseseră misteriosul obiect.

În cartea sa, Doru Davidovici a mai descris o altă întâmplare pe care a aflat-o de la un bun prieten. Tatăl prietenului fusese miner la o mină din Apuseni. Acesta a descoperit o statuetă care reprezenta o zeiță și avea șase degete la mâini și picioare. Statueta era fabricată dintr-o substanță cretoasă, asemănătoare bronzului și avea centrul de greutate foarte jos. Din păcate, la scurt timp, cineva a furat statueta din casa minerului.


Avionul în care se afla Doru Davidovici s-a prăbușit de la o înălțime de 1000 de metri. Nimeni nu a putut explica acest accident, mai ales că Doru Davidovici era un pilot experimentat.

Printre multe merite pe care le-a avut, Doru Davidovici rămâne în istoria aviației românești și prin faptul că a fost primul pilot care a făcut declarații despre întâlnirea sa cu un OZN.

Mulți dintre piloții români refuză să facă mărturisiri despre astfel de incidente pentru că sunt duși la comisiile de reevaluare și riscurile sunt mari.

Mihai Bărbuțiu a fost căpitan comandor și a povestit că în anul 1957, lucra la Deveselu. Pentru că radarele de la aerodromul Craiova identificaseră un obiect necunoscut, un avion de vânătoare a plecat în urmărirea lui. La câteva minute de la acest anunț, personalul care se afla pe pista de la Deveselu a observat o sferă luminoasă care se apropia.

Crezând că este vorba despre un avion inamic, personalul a fugit, adăpostindu-se fiecare pe unde a putut. Sfera a survolat pista după care a dispărut spre Slatina.

Această întâmplare a fost povestită de Bărbuțiu, după mai mulți ani, atunci când s-a retras din aviația militară. În aprilie 2016, postul de televiziune BBC a prezentat o știre interesantă cu privire la prăbușirea Airbusului EgyptAir, în care au murit 66 de persoane.

Avionul plecase de la Paris și se îndrepta spre Cairo. Informația a venit de la doi piloți de linie ai companiei Turkish Airlines. Aceștia se aflau deasupra Mării Mediterane, locul unde s-a prăbușit avionul egiptean, și au raportat că un OZN a trecut la o distanță de 2000 de picioare de avionul lor.

clipboard01_13-465x390 DORU DAVIDOVICI, PRIMUL PILOT ROMÂN CARE A VORBIT DESPRE ÎNTÂLNIREA CU UN OZN

Sunt mulți care susțin că explozia de la bordul avionului egiptean a fost cauzată de acest obiect misterios care a zburat foarte aproape de cele două avioane.

http://www.efemeride.ro/doru-davidovici-primul-pilot-roman-care-a-vorbit-despre-intalnirea-cu-un-ozn

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...