Doar oamenii săraci cheltuie bani pe aceste 5 lucruri!

Distribuie!

Diferențierea socială în funcție de bunăstarea materiale a existat și va exista mereu. Totul e din cauza că mulți oameni nu știu ce să facă de fapt cu banii și de aceea suferă de o lipsă continuă a lor.


Fostul președinte uruguayan Jose Mujica a spus o frază pe care o putem lua ca principiu de viață: “Atunci când eu cumpăr sau voi cumpărați ceva, noi de fapt nu plătim cu bani. Noi plătim cu acel timp din viața noastră pe care a trebuit să-l irosim pentru a obține acești bani“.

Se spune că banii iubesc să fie numărați. Oamenii bogați niciodată nu uită de asta, fapt ce nu poate fi spus de cei săraci. Căci cu cât mai mulți bani obține un om sărac, cu atât el cheltuie mai mult. Lipsa de măsură este de fapt cea mai mare greșeală. Dar există și un șir de cumpărături pe care oamenii bogați nu le fac. Despre asta vom vorbi astăzi. Nu cheltuiți banii în zadar!


Economisirea banilor

Cadouri pentru copii


Dacă ne uităm la cei mai bogați oameni din lume, observăm că de fapt copiii lor nu sunt deloc răsfățați și nu prea ies în evidență în raport cu semenii lor. Sigur nu ne referim la mafioți sau politicieni, copiii cărora de cele mai multe ori aruncă cu bani la stânga și la dreapta. Oamenii care și-au creat propria bogăție îi învață de mici pe copiii lor să câștige bani.

Vrei o nouă bicicletă sau un telefon performant? Mai întâi câștigă bani. Sigur părinții pot acoperi o parte din sumă, dar e important să înțeleagă copilul că banii trebuie prețuiți pentru că sunt greu de câștigat.

 

Gadgeturi

Pentru oamenii de succes contează calitatea, viteza de lucru și comoditatea, iar nu brandul. Sigur un lucru de calitate este mereu costisitor, dar asta nu înseamnă că trebuie să cumperi cel mai nou telefon dacă cel pe care îl ai este funcțional și îți asigură totul de ce ai reală nevoie. În schimb oamenii săraci se lasă mânați de val și tind să ia credite pentru a avea cel mai trendy gadget.

Restaurante de lux

Sigur că oamenii bogați merg în restaurante bune. Dar asta se întâmplă doar cu ocazia unor întâlniri de afaceri sau a unor ocazii speciale. Ei înțeleg că e mai rațional să angajezi acasă un bucătar, care să te asigure cu mâncare bună și sănătoasă, decât să cheltui sume enorme de bani pentru mâncarea de restaurant.

În schimb oamenii săraci (sau cei care abia au câștigat ceva bani) se grăbesc să-și manifeste posibilitatea lor de a vizita restaurante de lux.

 

Îmbrăcăminte

Moda este foarte instabilă, de aceea nu e nevoie să cumperi o mulțime de rochii și pantofi (decât dacă ai un serviciu legat de showbiz). Uitați-vă la miliardari: ei poartă blugi și pulovere simple și nu îi prea vezi în costume de marcă de la designeri celebri. Trebuie să ai o garderobă cu strictul necesar în funcție de profesie și modul de viață. Același lucru se referă și la bijuterii.

O casă mare

Mulți oameni săraci consideră că trebuie neapărat să ridici o casă mare. Astfel începe o construcție pentru care oamenii pierd 5-10 sau chiar 20 de ani din viață. Casa consumă o mulțime de bani, timp și energie și în general solicită investiții permanente.

Totodată nu are rost să închiriezi o casă sau un apartament mare dacă ai venituri modeste. Chiria și costurile de întreținere vă vor seca tot bugetul, în schimb bani ar putea fi investiți mult mai rațional în afaceri sau în educația copiilor.

Sigur până la urmă numai noi luăm deciziile care ne privesc. Dar nu uitați că de alegerea de azi depinde ziua de mâine!

Urmăriți cheltuielile voastre financiare și nu irosiți banii pentru lucruri care nu aduc un folos pe termen lung. Oferiți-le și prietenilor dvs. aceste recomandări!

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...