Dispariția misterioasă și supranaturală a lui Romulus

Distribuie!

 


În anul 753 î.Hr., doi gemeni, Romulus și Remusau fondat orașul Roma, iar Romulus a devenit conducătorul orașului și a domnit timp de 39 de ani. Identitatea celor doi frați are atât caracter istoric, cât și legendar.

Potrivit legendei, cei doi erau fii ai lui Marte, zeul războiului, și au fost alăptați și crescuți de o lupoaică. Istoria spune că, la acea vreme, mulți bărbați erau priviți ca „fii ai lui Marte” și, în loc de fundalul romantic, Romulus și Remus fuseseră probabil crescuți de o prostituată.

Prostituatele au fost poreclite „Lupae” (lupe) în Roma antică. Dar unul dintre frați a dispărut misterios din paginile istoriei.


La 7 iulie 714 î.Hr., în timp ce se afla în templul lui Vulcan pentru a da câteva instrucțiuni senatorilor săi, Romulus a dispărut fără urmă.

În lucrarea sa, „O istorie a Romei de la originile sale până în anul 9 î.Hr.”, istoricul Livy menționează:


Într-o zi, când inspecta trupele de pe câmpul lui Marte, aproape de mlaștina caprei, a izbucnit o furtună cu tunete asurzitoare.Romulus a fost înconjurat de un nor atât de gros încât l-a ascuns de ochii tuturor celor prezenți și din acel moment nu a mai fost reperat niciodată nicăieri în lume”.

Unele relatări plasează evenimentul pe 26 mai, când a avut loc o eclipsă de soare. În cazul multor dispariții supranaturale, se credea că aceste dispariții au fost prezise sau însoțite de fenomene meteorologice extreme.

Aceasta a fost credința lui Plutarh, deoarece el descrie după cum urmează: „În această circumstanță, aerul s-a îngroșat brusc și s-a schimbat miraculos, lumina soarelui s-a diminuat și toate au fost cuprinse de un întuneric surprinzător, însoțit de tunete și furtuni înfricoșătoare. Apoi mulțimea s-a dispersat și a fugit, dar nobilimea s-a adunat formând un grup separat.

Când s-a terminat furtuna și s-a restabilit lumina, oamenii s-au întors la locurile lor și s-au întrebat, plini de teamă, unde se află regele, dar nu a mai putut fi găsit” aflăm de la ancient-origins.net.

La acea vreme, au existat zvonuri și speculații începute de cei care credeau că Romulus a fost ucis de senatori. Aceștia au susținut că senatorii, obosiți de conducerea sa, l-au ucis și au tăiat corpul în bucăți suficient de mici, astfel încât să poată fi ascunse sub îmbrăcăminte și aruncate undeva unde dovezile nu vor fi găsite niciodată.

Dar a dispărut atât de repede, încât scurta perioadă de timp nu a permis o crimă și dezmembrare, iar cantitatea mare de sânge vărsat dintr-un astfel de act ar fi fost imposibil de ascuns.

Iulius Proculus a fost cel care a pus capăt șirului de speculații și zvonuri. Sub jurământ, el a declarat că s-a întâlnit întâmplător cu Romulus care a reapărut într-o altă formă.

Se spunea că ar fi fost mai distins și mai nobil decât oricând și purta o armură care strălucea atât de tare încât aproape i-a rănit ochii.

Senatorul a spus că Romulus i s-a adresat confirmându-i statutul divin: „Bunul meu Proculus, voia Zeilor să fie aici printre oameni pentru o vreme și, după ce am fondat un oraș care urmează să devină cel mai puternic și mai glorios în lume, ne întoarcem în cer, de unde am venit.

Du-te acum și spune-le romanilor că prin cumpătare și forță spirituală vor ajunge la cel mai înalt vârf al măreției umane, iar eu, zeul Quirinus, voi fi întotdeauna binevoitor față de ei”.

Romulus nu a mai fost văzut niciodată, iar romanii l-au venerat sub forma zeului Quirinus timp de o mie de ani.

http://www.cunoastelumea.ro/disparitia-misterioasa-si-supranaturala-a-lui-romulus/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...