Din secretele stigmatelor – chiar e posibil ca sa existe urme ale suferintelor lui Iisus pe trupurile unor persoane?

Distribuie!


Stigmatele sunt unul dintre cele mai ciudate fenomene din Biserica Catolica. Daca nu stiti deja, stigmatele sunt un fenomen supranatural, in care ranile lui Hristos din suferinta si moartea Sa pe cruce, apar miraculos pe corpul unei persoane. Unii sfinti au suferit si ceea ce se numeste stigmate invizibile, in care au simtit suferintele lui Hristos, dar fara sa aiba semne trupesti.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre acest fenomen incredibil:


1) Primele stigmate dateaza din secolul al XIII-lea. Nu sunt cunoscute relatari despre stigmate, anterior Sf. Francisc de Assisi, din secolul al XIII-lea. Acest sfant a fost primul care sustinea ca a experimentat aceste stigmate.

2) Cel putin un stigmatic a recunoscut ca totul a fost un fals. Este vorba de Magdalena de la Cruz, o calugarita franciscana din Spania secolului al XVI-lea, care de ani de zile sustinea ca a primit in mod miraculos stigmatele. Era renumita si considerata o sfanta vie, desi Sf. Ignatie de Loyola (fondatorul iezuitilor) o privea cu suspiciune. La sfarsitul vietii, totusi, dupa ce s-a imbolnavit grav, a recunoscut ca stigmatele ei erau false. A fost judecata si gasita vinovata de Inchizitie, care a condamnat-o la penitenta pentru tot restul vietii in manastirea ei.


3) Aproximativ 85% dintre stigmatici au fost femei. Conform unui studiu de la inceputul secolului al XX-lea, din 321 de stigmatici cunoscuti din secolul al XIII-lea si pana atunci, doar 41 dintre ei fusesera barbati. Chiar si asa, unele dintre cele mai faimoase cazuri de stigmate au fost la barbati, precum Sf. Francisc de Assisi si Sf. Padre Pio.

4) Sf. Padre Pio a avut stigmate timp de 50 de ani si a fost studiat de mai multi medici. Probabil, cel mai faimos caz modern de stigmate si unul care a putut fi examinat in lumina stiintei moderne, au fost stigmatele Sf. Padre Pio. El le-a primit pentru prima data cand era tanar, in 1911, la varsta de 24 de ani. Din anii 1920 si pana in anii 1950, mai multi medici si oameni de stiinta au examinat si studiat ranile sale, cu concluzii diferite. In timp ce toata lumea era de acord ca ranile erau reale, nu puteau stabili in mod concludent daca erau miraculoase, naturale sau pur si simplu auto-provocate. Cu toate acestea, Biserica Catolica a stabilit ca stigmatele lui Padre Pio erau autentice, iar papa Sf. Ioan Paul al II-lea l-a canonizat in 2002.

5) Sfanta Ecaterina de Siena avea stigmate invizibile. Faimoasa sfanta din secolul al XIV-lea a primit pentru prima oara stigmatele vizibile la varsta de 28 de ani. Dar, cu umilinta, ea nu a vrut sa atraga atentia asupra ei, asa ca a cerut ca Dumnezeu sa-i ia ranile fizice, pastrand in acelasi timp aceeasi suferinta fizica. Alti sfinti au cerut, de asemenea, acest lucru.

SURSA: https://www.almeea.ro/din-secretele-stigmatelor-chiar-e-posibil-ca-sa-existe-urme-ale-suferintelor-lui-iisus-pe-trupurile-unor-persoane/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...