De la neurologul Dafin Mureșanu: Cinci reguli simple care întârzie îmbătrânirea creierului

Distribuie!


Creierul îmbătrâneşte sau începe să dea semne de oboseală în cazul persoanelor care nu respectă câteva reguli de bază, susţine neurologul clujean Dafin Mureşan. Persoanele care dorm şapte ore pe noapte, mănâncă sănătos, citesc cărţi şi îşi ţin creierul activ şi nu se uită des la televizor, au toate şansele să aibă un creier tânăr până la adânci bătrâneţi.

Neurologul clujean, Dafin Mureşan, profesor universitar şi preşedinte al Societăţii de Neurologie din România a spus că persoanele sănătoase sunt obligate să respecte cele cinci reguli dacă vor să aibă un creier tânăr până la vârste înaintate. „Nu există un remediu unic care să ne ofere garanţia că vom îmbătrâni cu creierul mai târziu. Complexitatea vieţii fiecăruia trebuie ajustată, trebuie să ne alocăm timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de 7 ore pe noapte, să avem o viaţă emoţional cognitivă echilibrată, fără exces de emoţii. Să nu plonjăm complet într-o activitate care nu presupune interacţiune umană, dacă pe parcursul zilei avem numai activitate pe email, la calculator, fără dialog cu alte persoane, apar probleme. De asemenea, supra expunerea la tehnologii reprezintă un potenţial pericol. Apoi, alimentaţia e fundamentală, trebuie să mâncăm la timp şi echilibrat, e nevoie de alimentaţia sănătoasă”, a spus Mureşanu.


Potrivit profesorului Mureşanu, noile studii în materie indică faptul că la omul modern, creierul începe să îmbătrânească în jurul vârstei de 45 de ani şi nu la 60 de ani cum se cunoştea până în prezent. „Să nu ne abandonăm în faţa televizorului, să mai citim o carte, să avem intercţiuni care să ne aducă la un nivel de deconectare foarte bună. Interacţiunea, comunicarea interumană, nu solitudinea, este foarte importantă”, a spus Mureşanu. Dacă vrem să încetinim procesul de îmbătrânire trebuie avut grijă de creier în condiţiile în care îmbătrânirea organismului ţine de modul în care îmbătrâneşte creierul. Există un cumul de factori cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, sedentarismul, obezitatea, fumatul, consumul exagerat de alcool, suprasolicitarea intelectuală, stresul”, spune profesorul Dafin Mureşan.

http://www.doctorulzilei.ro/de-la-neurologul-dafin-muresanu-cinci-reguli-simple-care-intarzie-imbatranirea-creierului/


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...