“Da´ di ce?” Opinia unui nostalgic care a devenit virala pe internet!

Distribuie!


“Da’ di ce?” – Opinia unui “nostalgic” a fost distribuită de aproape 15 mii de ori, primind peste 11 mii de like

Toata lumea avea serviciu si nu trebuia sa fim sclavi si umiliti pe meleaguri straine.Toata lumea primea casa.Toti copiii mergeau la scoala, purtau uniforma si invatau . Biserica nu stia sa faca bani si sa manipuleze. Exista respect, ordine si disciplina.Cine se imbogatea nejustificat mergea la puscarie.Toata lumea avea bani la CEC, nimeni nu avea rate la banci si nici nu se afla in imposibilitatea de a- si plati facturi.Nimeni nu o lua razna de stres.Pe la medici se mai dadea cate un cartus de tigari. Profesorii primeau flori.Meditatii se faceau doar ca sa iti imbogatesti cunostintele nu ca sa treci clasa.Nu vedeam tigani plecati la cersit si infractori la tv pe post de vedete.Nu aveam toti pasapoarte dar oamenii erau corecti si socializau ori de cate ori aveau ocazia.Exista o ierarhie sociala si nu se ardeau etape .Existau modele morale pentru tineri. Baietii faceau armata si se formau ca barbati responsabili.As putea continua la nesfarsit.Ma opresc insa pentru ca azi, la 25 de ani dupa moartea lui Ceausescu , ma intreb din ce in ce mai des si nu gasesc raspunsul: “Da’ di ce?”


P.S. Evident nu regret comunismul . Atrag doar atentia ca existau si foarte multe lucruri bune pe care societatea le-a irosit cu nesabuinta si care nu se vor intoarce niciodata…

Dănuţ Dinu
26 iunie 2014

www.facebook.com/photo.php?fbid=336121323201543&set=a.103453229801688.6947.100004110333901&type=3&theater

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...