Cum te îmbolnăvești în spital? Te internezi ca să te tratezi și ieși mai bolnav decât înainte. Poti lua 650 de tipuri de infectii!

Distribuie!


Cum te îmbolnăvești în spital? Te internezi ca să te tratezi și ieși mai bolnav decât înainte. Îți sună cunoscut? Ei bine, trebuie să știi că mediul spitalicesc este favorabil dezvoltării a peste 650 de tipuri de infecții. Așa că ai grijă!

 

Cum te îmbolnăvești în spital

Klebsiella, Enterobacter și Serratia, din familia Klebsiellae, sunt diferențiate numai prin teste specifice. Căci toate formează colonii largi și dezvoltă tulpini. Se simt foarte bine în tractul gastrointestinal uman, dar se manifestă agresiv numai la persoanele deja bolnave. Și atunci opun o rezistență crescută la tratament. Apoi, infecțiile respiratorii, precum faringita, sinuzita, bronșita sau pneumonia se transmit cu foarte mare ușurință în mediul spitalicesc și se clasifică în topul afecțiunilor cu care ne putem „pricopsi” în timpul unei internări. Nu sunt departe nici otita, conjunctivita sau infecțiile urinare. În plus, un organism bolnav este mediu propice pentru streptococi. Or, streptococul betahemolitic, care provoacă amigdalita, se poate complica rapid în scarlatină sau reumatism acut, dacă găsește un sistem imunitar slăbit. În teorie, persoanele purtătoare de bacterii, virusuri și microbi ar trebui izolate total. Dar, binecunoscută fiind aglomerația (pacienții ajung să stea și câte doi în pat) și starea precară a spitalelor, acest lucru este, practic, imposibil.


Cancerul face loc altor boli!

Una dintre categoriile cel mai expuse riscului de a contacta infecții și boli microbiene în mediul spitalicesc este cea a suferinzilor de cancer. Persoanele cu afecțiuni oncologice au deja un sistem imunitar foarte slăbit, care se transformă în mediu prielnic pentru dezvoltarea infecțiilor. Cauza organismului slăbit este chimioterapia, prin care se încearcă distrugerea celulelor canceroase, însă aceasta omoară și unele celule sănătoase, motiv pentru care sistemul imunitar pierde din forța de apărare.

Antibioticele sunt de vină!

„Din cauza unei utilizării excesive și nu rareori eronate, în ultimii ani s-a constatat răspândirea accelerată a bacteriilor rezistente la antibiotice. Corect utilizate, antibioticele cresc șansele vindecării și previn infecțiile bacteriene. Abuzul însă a devenit o problemă de sănătate publică la nivel global. Și reprezintă o amenințare severă pentru sănătatea românilor. Nu am putea să vorbim despre rezistență bacteriană la antibiotice dacă nu am avea consum. Populația trebuie să nu își autoadministreze antibiotice rămase de la un tratament anterior, să nu solicite medicului sau farmacistului prescrierea, respectiv eliberarea de antibiotice. Căci pune în pericol tratamentul viitor. Nu lua și nu accepta antibiotice ca tratament decât după întrebarea: „Sigur am nevoie de antibiotice?”!”, spune Conf. Dr. Gabriel Adrian Popescu, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balş”.


SURSA: http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/cum-te-imbolnavesti-in-spital-134531

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...