Cum poti scapa in scurt timp de tensiune si de diabet?

Distribuie!


Auzim tot mai des vorbindu-se despre Coenzima Q10, care este prezentă în special în produse de îngrijire corporală. Puțini sunt cei care știu ce este această coenzimă și care funcții reușește să îndeplinească în organism.

Rolul său este mult mai important decât ai crede. Prezentă în toate celulele din organism, ajută toate organele cu activitate intensă să funcționeze corect (inimă, ficat, creier, etc), având un rol esențial în producția de energie celulară. Produce energie pentru procesele care au loc la nivel celular și ajută la stocarea acestei energii.


În organismul nostru există 10 tipuri ale acestei coenzime, însă din păcate este produsă în cantitate suficientă doar până la vârsta de 30 de ani. După 30 de ani, producția scade constant, iar fenomenul este însoțit de apariția problemelor de sănătate.

Din fericire, există modalități prin care coenzima Q10 poate să fie administrată, pentru un organism sănătos:


  1. Prin alimentație. Ficatul, sardinele, tonul, uleiul de soia, alunele, spanacul sau broccoliul au cantități destul de mari. Introduse în alimentația zilnică, acestea pot să aibă un impact pozitiv asupra stării de sănătate.
    Din păcate, dacă sunt preparate termic, coenzima Q10 devine inactivă, motiv pentru care medicii recomandă și o a doua sursă.
  2. Prin suplimente alimentare. Există mai multe suplimente care pot fi administrate, însă nu toate sunt 100% eficiente. Este recomandată Coenzima Q10 Dual, deoarece conține microparticule cu absorbție rapidă și este produsă de Kaneka Corporation, liderul mondial din domeniu. Atunci când alegem un supliment cu coenzima Q10, trebuie să verificăm întotdeauna cât de bine se absoarbe în organism substanța activă, deoarece de acest lucru depinde eficiența.

Care sunt avantajele coenzimei Q10?

  1. Ajută sistemul cardiac. O cantitate suficientă de coenzima Q10 în organism poate să prevină apariția unor probleme precum insuficiența cardiacă, angina pectorală sau cardiopatia și le poate ameliora, dacă acestea au apărut deja.
  2. Reglează hipertensiunea arterială. După 4-12 săptămâni de administrare a suplimentelor, hipertensiunea arterială începe să dispară.
  3. Ajută la tratarea diabetului zaharat. Persoanele care suferă de diabet pot descoperi o mulțime de efecte benefice atunci când își suplimentează alimentația cu coenzima Q10, deoarece aceasta poate să diminueze colesterolul.
  4. Ameliorează simptome asociate cu Parkinsonul atâta vreme cât este administrată în cantități mari. Persoanele bolnave cărora li s-a administrat o cantitate suficient de mare de coenzima Q10 ( Minim 1200 mg), au beneficiat de încetinirea declinului funcțional;
  5. Întărește sistemul imunitar. Nu în ultimul rând, această coenzimă poate întări sistemul imunitar, dublând numărul de anticorpi ai organismului.

De asemea, crește rezistența la efort, ajută la slăbire, îmbunătățește activitatea sportivă și susține capacitatea de efort intelectual.

Este bine să știi, așadar, că după vârsta de 30 de ani suplimentarea cu coenzima Q10 este de dorit.

https://good-days.ro/articole/ce-este-coenzima-q10-si-la-ce-ajuta

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...