CUM LE-A INCHIS GURA LOBBYISTILOR FRACTURARII HIDRAULICE UN AGRICULTOR: BEA CINEVA DIN ACEASTA APA? VIDEO!

Distribuie!


Un agricultor a ajuns celebru pe internet dupa ce i-a invitat politicos sa bea apa contaminata prin fracking, controversata metoda de extragere petroliera a gazelor de sist, pe membrii Comisiei Conservarii Petrolului si Gazelor din Nebraska, informeaza sit-ul Raw Story.

In timpul unei audieri in fata Comisiei Conservarii Petrolului si Gazelor din Nebraska unul dintre localnici i-a lasat fara replica pe cei care participau la discutii. Intreg episodul a fost publicat pe YouTube. Agricultorul James Osborne si-a folosit cele trei minute pe care le avea alocate pentru a-si sustine cauza in fata comisiei, pentru a arata reziduurile ramase in urma folosirii substantelor chimice din fluidele utilizate pentru fracking. Barbatul le-a pus lobbyistilor apa in pahare, in care a turnat amestecul de substante chimice utilizate la fracturarea hidraulica.


”Bea cineva din aceasta apa”, s-a adresat Osborne membrilor comisiei, aratandu-le apa contaminata. ”Da sau nu?”, a continuat americanul, in linistea asternuta in sala, printre adeptii fracturarii hidraulice.

”Nu vreti sa raspundeti la nicio intrebare? E, atunci raspunsul meu ar fi NU. Nu vreau ca o asfel de apa sa fie in statul nostru in zilele urmatoare. Nu mai exista dubii ca apele noastre vor fi contaminate”, a spus agricultorul american.


Dupa ani de polemici si tergiversari, in SUA Oficiul pentru administrarea terenurilor a stabilit ca firmele care exploreaza sau extrag gaze si petrol de sist trebuie sa declare ce substante utilizeaza, sa indeplineasca toate standardele de profil si sa asigure eliminarea in siguranta a apelor contaminate folosite in fracturarea hidraulica.

http://caplimpede.ro/cum-le-a-inchis-gura-lobbyistilor-fracturarii-hidraulice-un-agricultor-bea-cineva-din-aceasta-apa-video/

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...