Cum l-a pus la punct Ceausescu pe Bush din cauza ca SUA nu voia sa acorde vize romanilor

Distribuie!


În emisiunea ”Lumini și umbre” de la B1 TV, modarată de Dan Andronic, istoricul Alex Mihai Stoenescu a vorbit despre întâlnirea memorabilă dintre Nicolae Ceaușescu și viitorul președinte al Americii.

Întâlnirea dintre  Nicolae Ceaușescu și George Bush, pe atunci vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, a avut loc la București.


”Am citit și mărturiile lui Bush, care îl sonda pe Ceaușescu să vadă dacă este hotărât să facă schimbări. Și, doi, erau niște firme româno – americane care funcționau în momentul ăla și îl interesa pe Bush dacă va hotărî cumva să abandoneze procentul acela: că era 51% românesc, 49% american.  Și, trei, îi cere Bush, la solicitarea congresului, să dea drumul la vize. A fost un incident descris de  ambasadorul american, foarte interesant, în care Bush i-a cerut astea. Iar Ceaușescu, foarte bine pus la punct, i-a spus: „Nu vă supărați, dar sunt peste 2.000 de vize acordate de noi, dar neacordate de dumneavoastră. Deci stau la poarta ambasadei dumneavoastre 2.000 de oameni. Că noi le-am dat drumul, dar nu le-ați dat drumul dumneavoastră”. Bush a rămas șocat, s-a uitat către ambasador, iar acesta din urmă a avut o replică  absolut stupidă: „Noi nu primim pe oricine”.

Și dă tot felul de exemple de persoane din țări de nivel inferior, cum ar fi Etiopia sau România, că nu au ce căuta în Statele Unite. Ceaușescu aude această replică, Bush fiind stingherit de ce putea să spună ambasadorul. Ceaușescu intră într-un acces de furie și începe să-l acuze pe viitorul președinte al SUA, că SUA nu respectă dreptul la muncă, că încalcă drepturile omului. Și face un circ care distruge complet întrevederea”, a povestit Alex Mihai Stoenescu.


Asta ca sa nu mai spuneti nicipdata ca Ceausescu nu ne lasa sa plecam din tara, ci occidentul nu ne vroia si impunea sanctiuni Romaniei daca cetatenii fugeau la ei in tari. Nu uitati cum ne trata doar Europa: Germania, Austria, Spania, Italia, etc. dupa revolutie, ca fara chemare nu primeai nicio viza dupa ce stateai cu orele si zilele pe la cozi, pe la ambasade si asta repet s-a intamplat DUPA revolutie  timp de inca vreo 15 ani. Iar SUA ne trateaza in continuare ca pe niste sclavi, fiind ultimii din UE care au nevoie de viza pentru State, in timp ce SUA, si-a instalat la noi baze militare si sute de firme care expoataza resursele, gazele de sist s.a. Ceea ce e mai penibil pentru noi ca tara, este ca noi nu cerem vize cetatenilor americani la noi in tara, in timp ce SUA continua sa ne umileasca astfel in continuare.

http://www.evz.ro/lumini-si-umbre-cum-l-a-socat-ceausescu-pe-bush-stau-la-poarta-ambasadei-americii-2000-de-oameni-ca-noi-le-am-dat-drumul-dar-nu-le-ati-dat-drumul-dumneavoastra.html?utm_source=libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...