Cum faci CURĂŢENIE BIO | Oţetul alb şi bicarbonatul de sodiu înlocuiesc cu succes detergenţii clasici

Distribuie!


Ştiai că poţi să-ţi faci casa lună fără să foloseşti chimicalele din comerţ? Armele bio împotriva murdăriei sunt oţetul alb şi bicarbonatul, care nu lipsesc din bucătăria nici unei gospodine.
Oţet

Geamurile şi oglinzile vor străluci cu efort minim. Amestecă o lingură de oţet alb cu o lingură de amoniac şi o cană de apă călduţă şi pune-le într-un flacon cu pompă. Agită bine, pulverizează pe geam, apoi şterge cu o cârpă moale, care nu lasă scame.
Robinetele şi vasele de toaletă nu vor mai avea nici un fel de depunere de calcar, dacă le cureţi cu o soluţie făcută din oţet şi apă în proporţii egale. Pulverizează, apoi şterge cu o cârpă moale.
Dacă la duş apa curge cu ţârâita, înseamnă că există depuneri de calcar. Introdu capătul duşului într-o pungă rezistentă din plastic, în care ai turnat oţet cât să-l acopere. Leagă bine capătul pungii şi lasă aşa peste noapte. Dacă nu s-a curăţat complet, repetă.
Vrei un covor ca nou? Amestecă o parte de oţet cu două părţi de apă fiartă şi curăţă suprafaţa covorului, după ce l-ai aspirat, folosind un burete mai aspru. n Pentru împrospătarea draperiilor, amestecă o lingură de oţet alb cu două căni de apă caldă şi varsă amestecul într-un flacon cu pulverizator. Aspiră bine draperiile, apoi stropeşte-le cu soluţia oţetată, fără să le dai jos de pe galerii.
Poţi spori lumina din casă curăţând becurile cu apă şi oţet (o lingură de oţet la un litru de apă). Şterge becurile cu o cârpă înmuiată în soluţie, apoi cu o lavetă care nu lasă scame.
Pereţii daţi cu vinarom se curăţă cu clăbuc de săpun, apoi se clătesc cu un amestec de apă caldă şi oţet alb, jumătate de cană de oţet la o jumătate de găleată de apă.
Cauţi o soluţie eficientă de curăţat parchetul? Amestecă un sfert de ceaşcă de oţet alb cu 3 litri de apă caldă şi 2-4 picături cu ulei esenţial de eucalipt. După aplicare, şterge cu o cârpă uscată.
Dintr-o jumătate de ceaşcă de oţet alb şi o linguriţă de ulei de măsline vei obţine o soluţie excelentă pentru lustruirea mobilei.
Pentru a da strălucire obiectelor metalice din casă, fă o pastă din două linguri de sare şi puţin oţet alb (poţi adăuga şi făină, ca să nu fie foarte abrazivă). După aplicare, freacă bine cu un burete, apoi clăteşte şi şterge.
Bicarbonat


Pune în frigider, pe o farfurioară sau într-un bol mic, bicarbonat de sodiu. Va absorbi mirosurile neplăcute. Se schimbă o dată la 2-3 luni.
După ce ai stors lămâia, nu o arunca. Pune în interiorul ei puţin bicarbonat de sodiu şi vei obţine un dezinfectant excelent pentru chiuvetă.
O soluţie universală de curăţare obţii amestecând o lingură de bicarbonat de sodiu cu una de suc de lămâie şi cu o jumătate de ceaşcă de apă fierbinte. Pune amestecul într-un recipient cu pulverizator şi agită bine înainte de folosire.
Pentru curăţat baia, pune pe o lavetă umedă puţin bicarbonat de sodiu şi oţet alb. Freacă obiectele sau faianţa. La sfârşit, poţi să aplici pe laveta cu care ştergi două picături de ulei esenţial de pin, lavandă sau portocală, pentru o aromă plăcută.
Pentru înlăturarea săpunului de pe bateriile din baie, combină oţet cu bicarbonat de sodiu. Umple o cană cu bicarbonat şi adaugă atâta oţet cât să se formeze o pastă. Aplic-o pe zonele acoperite cu pelicula de săpun şi lasă să acţioneze 5 minute. Freacă bine cu un burete, clăteşte cu apă amestecată cu oţet şi apoi şterge cu o cârpă uscată. Aceeaşi pastă poate fi folosită pentru curăţarea tuturor obiectelor din inox, fără a le zgâria.
Pe astea le ştiai?

Iată cum te îngrijeşti folosind bicarbonat!
• Pentru dinţi. Poţi apela cu încredere la bicarbonatul de sodiu, care te va ajuta să ai dinţii mai albi şi mai curaţi. Aplică puţin praf pe periuţa umedă şi freacă dinţii.
• Pentru păr. Te poţi spăla pe cap cu bicarbonat de sodiu. Părul tău se va îngrăşa mult mai greu decât dacă foloseşti şampon.
• Pentru ten. Umezeşte-ţi faţa, apoi fă un masaj uşor cu puţin bicarbonat de sodiu. E cel mai fin gomaj posibil.
• Pentru corp. Pune câteva linguriţe de bicarbonat de sodiu în apa din cadă. Pielea ta va fi catifelată.
• Pentru tălpi. Stai cu picioarele în apa în care ai adăugat câteva linguri de bicarbonat de sodiu şi picioarele tale se vor hidrata instant.
• Ca deodorant. Dacă vrei să-ţi fereşti pielea de contactul cu substanţele nocive din deodorante, dă-te cu bicarbonat de sodiu la subraţ şi vei vedea diferenţa.


http://m.libertatea.ro/detalii/articol/cum-faci-curatenie-bio-otetul-alb-si-bicarbonatul-de-sodiu-inlocuiesc-cu-succes-detergentii-clasici-511191.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner