Cum au fost inventați 300 de ani fără ca ei să existe

Distribuie!


Una dintre cele mai interesante și bizare teorii, care ridică numeroase semne de întrebare despre ceea ce s-a petrecut cu adevărat în epoca Evului Mediu Întunecat, este Ipoteza Timpului Fantomă. Conform acestei teorii, o bună bucată de timp, adică între anii 614-911, nu a existat propriu-zis, ci a fost inventată din diverse considerente.

Inițiatorii acestei teorii șocante sunt de origine germană și îl au ca lider pe omul de știință Heribert Illig, care în lucrările sale sugerează că cei 297 nu au existat niciodată și au fost introduși din motive obiective. De asemenea, specialistul german susține că această teorie nu este decât pentru mințile deschise pentru că contrazice extrem de multe evenimente din istorie și face lumină asupra realității.


Un alt specialist german, Hans-Ulrich Niemitz, a continuat ideea inițiată de Illig și astfel a realizat o lucrare prin care explică adevăratul motiv al timpului inexistent din istorie. Împăratul Sfântului Imperiu Roman, Otto al III-lea, mână-n mână cu Papa Silvestru al-II-lea au „dat pe repede înainte” calendarul occidental, pentru a celebra sfârșitul primului mileniu cu 297 de ani mai devreme. Otto și complicele său ar fi „umplut” acest gol de trei secole cu evenimente istorice extrem de interesante, dar complet imaginare.
În condițiile în care oamenii din acea perioadă nu dețineau ceasuri, timpul era o unitate de măsură extrem de volatilă. În acest fel, o perioadă de aproximativ 300 de ani a fost adăugată în calendar și pe lângă aceasta și evenimente istorice importante, care în realitate nu s-ar fi petrecut niciodată și mai mult de atât, noi nu ne aflăm în 2014 , ci în 1717.

SURSA: http://www.efemeride.ro/teoria-timpului-fantoma-cum-au-fost-inventati-300-de-ani-fara-ca-ei-sa-existe


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...