Cum a reușit un tânăr din Ardeal să pună pe picioare o afacere prosperă cu LEGUME, cu propriile forțe – FOTO

Distribuie!


La doar 29 de ani un tânăr dintr-o comună din județul Cluj a reușit să pună pe picioare, treptat, o afacere care de la an la an e tot mai înfloritoare și promite să îi aducă venituri frumușele. Doar că pentru asta a fost nevoie ca tânărul să aibă multă perseverență, răbdare, forță de muncă și …să renunțe la un serviciu stabil. Nu îi pare deloc rău de alegerea făcută, iar acum se pregătește să se ia la întrecere cu marii legumicultori ai țării.

Aurel Togya are 29 de ani și locuiește în Călărași-Gară, un sat mic din județul Cluj, unde, în urmă cu trei ani de zile a ridicat, cu sprijinul celor trei frați ai săi, o seră mică de legume. Mai întâi producția a fost doar pentru familie, apoi legumele au început să fie tot mai cerute de vecini și cunoștințe, iar în scurt timp, tânărul a început să iasă cu legume proaspete pe piață.


A urmat apoi ridicarea a încă două sere de legume, iar după trei ani de zile, timp în care toată investiția a fost din propriul buzunar, iar forța de muncă a fost asigurată doar de membrii familiei, Aurel Togya a accesat fonduri europene și a făcut demersuri pentru o investiție de aproape 20 de mii de euro, care să îl propulseze în rândul marilor producători de legume din țară.

„Investiția a fost la început mică, iar banii i-am scos din propriul buzunar. După ce am început să comercializăm legume și flori, toți banii i-am reinvestit. Așa am ridicat trei sere, care ne-au costat aproximativ 40 000 de lei. Primăvara cultivăm salată verde, spanac, ceapă verde, ridichi și flori pe care le vindem la început de martie. Banii astfel obținuți îi investim pentru cultura de vară, când scoatem pe piață cartofi, vinete, ardei, roșii, castraveți. Iar toamna târziu, la început de noiembrie, vindem flori pentru sărbătoarea Luminației. Banii din vânzarea florilor îi investim pentru cultura de primăvară. Practic, toți banii pe care i-am făcut în cei trei ani din vânzarea produselor noastre, i-am băgat tot în sere”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei, Aurel Togya.

Absolvent al unui liceu cu profil tehnologic, Aurel recunoaște că atunci când a început să cultive legume, nu prea știa cum se face treaba aceasta. A fost dispus să învețe, a ascultat de alții, mai experimentați, a citit și s-a documentat mult și chiar s-a înscris la cursuri speciale pentru agricultori, astfel încât a obținut și diplome ca să poată accesa fonduri europene pentru extinderea micii sale afaceri.


„O perioadă am reușit să mă ocup și de sere și de serviciul pe care îl aveam în Cluj. Apoi am luat decizia să renunț la job, chiar dacă asta însemna să nu mai am un venit bun și sigur. M-am implicat mai mult ca să dezvolt activitatea cu serele, acum am făcut demersuri pentru obținerea de fonduri europene și, în scurt timp o să mai ridic două sere, în valoare de aproape 20 de mii de euro. Dacă cele trei sere pe care le am acum le-am făcut cu forțe proprii, pentru cele noi am apelat la o firmă specializată, sunt construite pe cadru metalic, nu pe lemn și au sistem de încălzire inclus. De anul viitor voi mări și producția”, mai spune Aurel Togya.

Tânărul antreprenor spune că, deocamdată, se bucură de avantajul că în zona Câmpia-Turzii și împrejurimi este cam singurul producător de legume în sere, la cultivarea cărora nu folosește îngrășământ artificial, ci natural. Așa că și-a făcut repede clienți fideli, care vin, de multe ori, să cumpere legume proaspete chiar din sere.

Aurel Togya vrea ca, pe viitor, să își închirieze tarabe permanente în piețele mari din Cluj-Napoca și, de ce nu, să își extindă afacerea chiar și în alte județe ale țării.

http://www.voceatransilvaniei.ro/cum-a-reusit-un-tanar-din-ardeal-sa-puna-pe-picioare-o-afacere-prospera-cu-legume-cu-propriile-forte-galerie-foto/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner