COMPUTERUL CUANTIC, o noua tehnologie revolutionara

Distribuie!


Despre computerele cuantice s-a scris foarte puțin, motiv pentru care reprezintă un mister pentru opinia publică. În esență, un computer cuantic este un computer extrem de avansat care se bazează un un sistem de funcționare diferit de computerele clasice.

Fenomenele cuantice de superpoziție și entanglement sunt cheia funcționării unui computer de generație viitoare. Acest principiu pune în legătură mai multe particule simultan. Odată ce acea legătură a fost creată, schimbarea stării uneia dintre particule va duce la schimbarea stării celeilalte particule, chiar dacă a doua particulă a fost mutată la o distanță infinită. Schimbarea va fi instantanee indiferent de distanța la care este a doua particulă.


În timp ce un computer clasic folosește algoritmul de 0 și 1 pentru a determina o operațiune, calculatoarele cuantice se bazează pe qbiți, care de fapt conțin 4 numere pentru realizarea metodei de calcul. În același timp, computerele cuantice pot decripta chei de 128 de biți mult mai rapid decât cele clasice. Nu este vorba despre rapiditatea efectuării operațiunilor, ci despre pașii pe care îi efectuează.

Se vehiculează ideea cum că computerele cuantice vor reprezenta unealta pentru rezolvarea oricăror coduri sau cifruri sau a analizei imensului corpus de date ce provin din activitatea Internetului ori de la telefoanele celulare.


Ţara care va stăpâni foarte bine tehnologia computerelor cuantice va fi cea care va avea supremaţia asupra reţelelor informatice şi a celor de apărare. În acelaşi timp, posibilităţile de aplicare în industrie a avantajelor pe care le aduc computerele cuantice sunt practic nelimitate şi aceasta nu va putea fi ţinut secret la nesfârşit. Anumiți experți sunt de părere că odată ce acest tip de computere se vor dezvolta, omenirea va păși într-o nouă era tehnologică și culturală.

Marea provocare a oamenilor de ştiinţă în prezent este „rata de eroare” atunci când un qubit de informaţie este procesat în mai mult de o dimensiune simultan. Deocamdată această rată de eroare este inacceptabil de mare, însă NASA a lansat de curând un nou sistem, numit VESUVIUS în cadrul Centrului de Date şi Cercetări din Utah, care pare sa rezolve in mare parte acest neajuns, dar mai sunt mulți pași până la producerea în masă a acestui tip de tehnologie.

China este pregătită să facă marele pas

Chiar dacă pare incredibil, China este pregătită să facă marele pas spre epoca computerelor cuantice. Nu se cunoaște procedeul prin care a reușit să pună la punct această tehnologie, dar în cel mai scurt timp va deveni cea mai mare forță din toate punctele de vedere.

Bursa zvonurilor susține că această țară are o înțelegere secretă cu o specie extraterestră ( ingeri decazuti) pentru preluarea tehnologiei computerelor cuantice. Se vehiculează ideea că ar fi cedat mai multe facilități de pe Terra speciei extraterestre ( energie umana de chinuri, razboaie, foamete, depravare), care i-a oferit Chinei întreaga tehnologie aferentă.

De fapt, se spune că de-a lungul timpului au existat mai multe schimburi între extratereștri și ingerii decazuti. Acestea au constat în oferirea anumitor facilități entitatilor extradimensionale, în schimbul cărora ei ne-au oferit întreagaidee  despre tehnologie pe care o deținem în prezent. Toate studiile sociale şi psihologice, precum şi cele de statistică au relevat faptul că ar fi fost practic imposibil ca omenirea să înregistreze progresul actual într-un interval de timp de 90-100 de ani şi că acest progres, dacă ar fi fost să se petreacă după legile naturale şi normale ale evoluţiei societăţii, ar fi trebuit să aibă loc în aproximativ 2000 de ani, desi Biblia ne avertizeaza ca in vremurile din urma cunostinta va creste dramatic.

 

Sursa: Efemeride

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner