Civilizație necunoscută, descoperită în China. Avea tehnologii care aveau să fie inventate abia un 1000 de ani mai târziu

Distribuie!


Cercetătorii de la Academia de științe din Beijing și Institutul Max Planck din Germania au găsit dovezi ale unei civilizații inovatoare din Epoca de piatră. Civilizația necunoscută i-a uimit pe experți pentru că avea tehnologii care aveau să fie inventate abia 1000 de ani mai târziu!

Vestigiile civilizației necunoscute au fost găsite în China, în arealul Xiamabei din bazinul Nihewan.


Primele date ale analizelor cu carbon arată că această civilizație a trăit acum mai bine de 40.000 de ani.

Extraordinarily Well Preserved Bladelet

Potrivit Sci Tech Daily, deși studii anterioare au stabilit că specia umană Homo Sapiens a sosit în nordul Asiei cu aproximativ 40.000 de ani în urmă, multe lucruri legate de viața și obiceiurile culturale ale acestor popoare timpurii și despre posibilele interacțiuni ale acestora cu grupurile arhaice, rămân necunoscute.


Seturi de unelte distincte din piatră

În lucrarea publicată în revista Nature sunt prezentate dovezi arheologice descoperite la situl Xiamabei, cum ar fi informații despre prelucrarea ocrului în Asia de Est și seturi de unelte distincte din piatră, tehnologii care care aveau să fie inventate abia un 1000 de ani mai târziu.

Ochre Processing

Una dintre trăsăturile culturale semnificative descoperite la Xiamabei este utilizarea pe scară largă a ocrului, așa cum arată artefactele găsite. În plus, uneltele din piatră asemănătoare unei lame scoase la iveală sunt unice în regiune.

”Xiamabei se deosebește de oricare alt sit arheologic cunoscut din China, deoarece posedă un nou set de caracteristici culturale provenite dintr-o perioadă timpurie”, a declarat dr. Fa-Gang Wang de la Institutul de arheologie din Hebei.

”Abilitatea acestor oameni preistorici de a trăi în latitudinile nordice, cu un mediu rece a fost probabil facilitată de evoluția culturii sub forma adaptărilor economice, sociale și simbolice”, a declarat dr. Shixia Yang, cercetător de la Academia de științe de la Beijing, China.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...