Civilizația piticilor: un popor misterios, care a trăit în urmă cu 6000 de ani

Distribuie!

În anul 1946, în deșertul iranian a fost descoperit sub dunele de nisip, un oraș mai puțin obișnuit. A fost numit Orașul piticilor. Totul este în miniatură, de la unelte de muncă la case. Se presupune că este vorba despre o civilizație preistorică care a trăit în urmă cu 4000 î.Hr.

Săpăturile arheologice efectuate până în anul 1956, au scos la iveală oseminte de mici dimensiuni, respectiv 25 de centimetri. Specialiștii au evaluat că durata de viață a acestor mici creaturi era de 17-18 ani.


Ceea ce este și mai ciudat este faptul că au fost descoperite cadavre de mici dimensiuni mumificate, ori este cunoscut faptul că pe teritoriul iranian nu se practica mumificarea. Vechile texte iraniene nu fac referire la existența unei civilizații de pitici și cu toate acestea, o civilizație misterioasă a populat deșertul iranian.

Care este originea acestora, cum au ajuns în deșert și cum au dispărut, sunt întrebări la care oamenii de știință nu au răspunsuri.


PITICII DIN REPUBLICA VENEȚIA

Cronici vechi din perioada renascentistă descriu existența unei comunități de pitici care aveau obiceiuri ciudate și vorbeau într-o limbă necunoscută.

Autoritățile vremii au luat hotărârea de a-i folosi în minele aurifere, datorită agilității de a se urca pe munți, în locuri aproape inaccesibile. Cronicele descriu planul secret al dogelui de a menține Veneția cel mai înfloritor oraș al Europei. Piticii au parcurs Alpii inospitalieri, aducând cantități importante de aur și cobalt din care au fost realizate celebrele vitralii medievale.


Din cauza comportamentului lor ciudat, populația nu a intrat în contact cu comunitatea piticilor, acuzându-i de cele mai multe ori de vrăjitorie.

Civiliza%C8%9Bia piticilor - Civilizația piticilor: un popor misterios, care a trăit în urmă cu 6000 de ani

PITICII DIN INSULA FLORES

În anul 2005, în Insula Flores din Pacific au fost descoperite sute de cadavre de dimensiuni mici. Cercetătorii au apreciat că aceștia au făcut parte dintr-o specie umană necunoscută. Tălpile erau plate, brațele lungi, dinții foarte ascuțiți, iar craniul foarte mic.

Piticii locuiseră în peșterile de pe insulă, în care au fost descoperite unelte de lucru de mici dimensiuni. Urme ale unor civilizații de pitici au fost descoperite și în Tibet în anul 1938. Scheletele au fost descoperite într-o peșteră din apropierea graniței cu China. Lângă aceste oseminte se aflau peste 100 de discuri din piatră, cu un diametru de 30 cm și cu orificii în interior. Pe suprafața discurilor sunt stilizate hieroglife. Supuse unui impuls electromagnetic, discurile emit sunete.

https://www.efemeride.ro/civilizatia-piticilor-un-popor-misterios-care-a-trait-in-urma-cu-6000-de-ani

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...