Chinezii au creat un motor care încalcă legile fizicii

Distribuie!


Noul motor este propulsat strict de radiația electromagnetică cuprinsă într-o încăpere cu microunde. Ce este cel mai intrigant când vine vorba de un astfel de motor este că ar încălca legea conservării momentului, deoarece este capabil să genereze acțiune mecanică fără să existe un schimb de materie. Atât China, cât și Statele Unite au investit masiv începând cu 2010 în astfel de motoare imposibile.

Dr. Chen Yue, de la China Academy of Space Technology spune că a fost deja testată cu succes tehnologia în laborator, dar și că un nou teste este efectuat în condiții de gravitație 0, pe orbită, pe stația spațială Tiangong 2, arată popsci.com.


În contrast cu motoarele clasice, ce se bazează pe expulzarea materiei pentru a propulsa sistemul, acest nou concept se bazează doar pe electricitate pentru a genera mișcare. Cavitatea cu microunde este un container asimetric, cum ar fi un trunchi de con, care are un capăt mult mai mare decât celălalt. La capătul mai mic, o sursă de energie electromagnetică bombardează spațiul interior. Undele produse se reflectă din pereții spațiului, creând rezonanță electromagnetică.

Datorită geometriei unui trunchi de con, câmpul electromagnetic din EmDrive devine dependent de o direcție anume. În cazul de față, câmpul electromagnetic ”împinge” motorul în sens opus față de direcția părții mai mari a trunchiului de con.


Deși un motor EmDrive poate să aibă un impuls mic, lipsa gravitației și a frecării din spațiu îi pot permite să accelereze la viteze mari, de-a lungul timpului. Performanța motorului depinde și de materialul din care este creat, astfel că motoarele din viitor ar putea fi create din materiale superconductoare.

Implicațiile unei asemenea creații sunt destul de importante. Un asemenea motor ce propulsează o navă spațială ar putea fi mult mai eficient, oferind posibilitatea de misiuni spațiale la distanțe mari de Pământ, fără să mai fie nevoie de combustibil adițional.

Momentan, puterea motorului testat este de sub 10 milinewtoni, iar un satelit de dimensiuni medii ar avea nevoie de 0,1 – 1N. Situația pare promițătoare, însă, și rămâne să vedem cum vor arăta următoarele variante ale lui EmDrive.

Chinezii au creat un motor care încalcă legile fizicii

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...