China Construiește Un Sistem De Control Al Vremii Și Astfel Va Eradica Seceta

Distribuie!


China intenționează să pună în aplicare un sistem de control al vremii pe scară largă pentru a asigura furnizarea continuă de ploaie. Sistemul este creat dintr-o rețea de camere de ardere a combustibililor solizi care produc iodură de argint, un compus cu o structură asemănătoare gheții, care poate fi folosită pentru însămânțarea norilor.

Zeci de mii de camere de ardere mici vor fi instalate de-a lungul Podișului Tibetan, în încercarea de a crește precipitațiile într-o zonă de trei ori mai mare decât Spania (620 000 de kilometri pătrați). Odată instalat, sistemul are potențialul de a crește precipitațiile în regiune cu până la 10 miliarde metri cubi pe an și problema secetei va dispărea pentru totdeauna.


Sistem de control al vremii fără precedent

Chiar dacă în ultimii ani s-a vehiculat ideea că țările dezvoltate tehnologic din lume dețin putea să manipuleze vremea, până în prezent nu au existat informații cu privire la un proiect de anvergură.

Acesta este cel mai mare proiect mondial de schimbare a vremii despre care s-a vorbit vreodată. Sistemul se bazează pe camere mici în care ard combustibil solid care produce iodură de argint.

Pe măsură ce vântul bate, particulele sunt spulberate în aer, unde formează nori de ploaie. Sistemul a fost dezvoltat de către compania chineză deținută de stat Aerospace Science and Technology Corporation.

Designul actual al camerelor este atât de precis încât se poate arde luni de zile fără întreținere și emite doar vapori și dioxid de carbon, ceea ce le permite să fie utilizate chiar și în zone sensibile din punct de vedere al mediului.

10 miliarde metri cubi pe an

Președintele corporației aerospațiale, Lei Fanpei, a vorbit despre importanța proiectului spunând: „[Modificarea vremii în Tibet] este o inovație critică pentru rezolvarea problemei deficitului de apă al Chinei.

Nu este pentru prima dată când China folosește tehnologia de modificare a vremii. Aceasta s-a folosit în timpul Jocurilor Olimpice din 2008. Atunci s-au folosit rachete pentru a dispersa nori și a menține o vreme frumoasă în zona în care se desfășura competiția.

De data aceasta, specialiștii chinezi folosesc un sistem care va produce enorm de multă ploaie. Este vorba de 10 miliarde de metri cubi pe an pe o suprafață de trei ori mai mare decât teritoriul Spaniei.

SURSA: https://www.efemeride.ro/china-construieste-un-sistem-de-control-al-vremii-si-astfel-va-eradica-seceta/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...