Charlie Chaplin a fost exilat din SUA, denigrat de FBI din cauza ca nu a vrut sa faca filme la comanda si sa foloseasca mesaje subliminale

Distribuie!

1


Cand Charlie Chaplin a primit Oscarul de onoare, el a fost ovationat 12 minute in picioare, cel mai mult din intreaga istorie a Oscarurilor.

Trebuie mentionat totusi ca Charlie Chaplin este unul din pionierii, intemeietori ai cinematografiei care a refuzat sa se supuna lui Hoover si FBI-ului si sa colaboreze prin realizarea de filme cu teme la comanda pentru manipulare si a refuzat sa insereze mesaje subliminale cum au acceptat pe urma toti. Urmarea? A fost hartuit de serviciile secrete, urmarit sa i se gaseasca o greseala cu care sa fie apoi santajat, pana la exilul fortat catre Elvetia. Plecarea trebuia sa fie o simpla excursie in Europa, insa Hoover i-a spus la urcarea pe vapor sotiei sale, ca ar fi mai bine pentru siguranta lor, sa nu se mai intoarca niciodata in America.


America nu avea nevoie de talente precum Chaplin ( regizor, compozitor, actor, cantaret) are sa emita mesaje bibblice cum a facut-o in filmul THE DICTATOR, dupa care au inceput valurile de denigrari si acuzatii ca ar fi comunist.

Pentru Academia Oscarurilor era megapenibil sa lipseasca Charlie Chaplin, tocmai taticul cinematografiei din palmaresul de castigatori, drept pentru care au incercat ani de-a randul sa il invite sa ii acorde un Oscar onorific. Chaplin nici nu vroia sa mai auda de America si Oscaruri, fiind jignit in profunzime, a refuzat de cateva ori pana l-a convins familia sa il accepte dupa 20 de ani de exil, in anul 1972 a calcat din nou pe pamant American si a acceptat statueta.


 

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...