Cercetătorii chinezi au reușit teleportarea cuantică între Pământ și Spațiu

Distribuie!


Cercetătorii chinezi au reușit să stabilească un record impresionant la capitolul teleportare cuantică. Ei au reușit să teleporteze un foton din deșertul Gobi la un satelit de pe orbită, relatează BBC News și AFP.

Cercetătorii chinezi au stabilit un nou record de teleportatre cuantică, ajungând la o distanță de 1.200 de kilometri față de 100 de kilometri, distanța din experiementul precedent. Aceasta etapă este considerată una foarte importantă pentru a găsi o revoluție a telecomunicațiilor și a cripătirii informatice pe internet.


Această reușită a fost realizată prin inseparabilitatea cuantică (quantum entaglement, cum a fost numit de Albert Einstein), un fenomen cuantic în care stările cuantice ale mai multor obiecte sau particule elementare diferite sunt „cuplate” între ele. Mai precis, aceste particule, fotoni sau neutroni, aflate în stare cuantică de „inseparabilitate”, se comportă ca o singură entitate chiar sunt separate fizic.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...