Cel mai vechi COD de pe Terra: Nu vorbi de rău pe nimeni- energia negativa se va întoarce înzecit la tine

Distribuie!


Fiecare persoana, indiferent de cultură, religie sau etnie este ghidata în viata de anumite vorbe de ințelepciune care determina diferențele dintre oameni și generează caracterul fiecărei persoane în parte.

De multe ori, cele mai la îndemână gânduri sunt cele de bârfă, critică sau dezacord față de ce fac semenii noștri.


Trebuie să știi însă, că ceea ce transmiți în Univers, se va întoarce împotriva sau în beneficiul tău! De gândurile și energiile tale depinde evoluția vieții tale.

Din toate codurile existente ale vieții, cel mai popular este „Codul etic al amerindienilor”, care învață respectul față sine și față de ceilalți din jur.


 

Dacă am reuși să respetăm toate aceste îndemnuri, viața noastră ar fi deja mai bună. Să încercăm deci să înțelegem aceste cuvinte și să le urmăm cu sufletul, cu gândul și cu fapta. Iar dacă uneori nu le-am respectat întocmai, noi sau cei din jurul nostru, să avem puterea de a ierta, sau de a ne ierta.

Să avem puterea de a merge înainte alegând echilibrul, armonia și pacea sufletului, conștienți că viață toată este o experiență. O experiență cu întâmplări, care de care mai interesate, incitante și provocatoare. Importantă e perspectiva din care privim lucrurile și dorința de a urca trepte spre propriul sine și spre divinitate.

Mai jos vă prezentăm cele 20 de principii de bază ale Codului etic al amerindienilor

1. Respectă toate lucrurile de pe acest Pământ, indiferent dacă este vorba de oameni sau plante.

2. Respecta gândurile, dorinţele şi cuvintele oamenilor cu care intri în contact! Niciodată să nu-l întrerupi pe cel care vorbeşte, să nu râzi de el şi să nu-i copiezi comportamentul în batjocură! Permite-i fiecărui om dreptul la exprimare personală!

3. Nu vorbi de rău pe nimeni. Energia negativa se va întoarce înzecit la tine.

4. Toată lumea greșește. Si toate greșelile pot fi iertate.

5. Gândurile negative cauzează suferința mintii, corpului, sufletului. Exersează optimismul.

6. Natura nu ne aparține, este parte din noi. Animalele, plantele si toate celelalte vietăți fac parte, toate, din marea familie universala.

7. Copiii sunt viitorul nostru. Sădiți iubire în sufletele lor si hrăniți-le sufletul cu ințelepciune si lecții de viata. Când cresc, oferiți-le spațiu sa se dezvolte.

8. Evitați sa răniți alte persoane. Durerea pe care o provoci se va întoarce împotriva ta.

9. Fii sincer tot timpul. Sinceritatea este testul voinței voastre în aceasta lume.

10. Păstrează-ti echilibrul. Starea psihica, mentala, emoționala, sufleteasca, fizica trebuie sa fie puternice, curate si sănătoase. Dezvolta-te spiritual pentru a-ti putea vindeca rănile emoționale.

11. Ia decizii in cunoștința de cauza. Fii responsabila pentru propriile acțiuni.

12. Respecta intimitatea si spațiul personal al celorlalți.

13. Trezește-te o data cu soarele si roagă-te. Roagă-te singur. Roagă-te des. Cineva acolo Sus te asculta. Trebuie doar sa vorbești.

14. Fii o persoană toleranta cu cei din jur. Ignoranta, orgoliul, furia, gelozia, lăcomia vor duce la rătăcirea sufletului. Roaga-te pentru cei rătăciți sa fie călăuziți pe drumul cel bun.

15. Încearcă sa te descoperi de unul singur. Nu permite nimănui sa facă lucrul acesta pentru tine. Este drumul tău și ești singur. Diverse persoane pot merge alături de tine, dar nu pot merge în locul tău.

16. Tratează-ti oaspeții cu multa considerație. Oferă-le cea mai buna mâncare, cel mai comod pat și tratează-i cu respect și onoare.

Citește și:
Nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească. Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului

17. Nu lua ceea ce nu este al tău.

18. Fii sincer in primul rând cu tine. Nu ii poți ajuta pe ceilalți dacă nu te poți ajuta, în primul rând pe tine.

19. Respecta credința celorlalți. Nu impune credință ta celor din jur.

20. Împarte ceea ce ai cu ceilalți. Implica-te in acte de caritate.

Acesta este probabil unul dintre cele mai vechi coduri care există pe Terra.

Locuitorii nativi ai celor două Americi sau amerindieni sunt locuitorii precolumbieni ai continentului America, descendenții acestora şi alte multe grupuri etnice care se identifică cu aceste grupuri de oameni. Referirile la aceste grupuri de locuitori nativi sau indigeni ai Americilor cuprind, printre altele, nativi americani, Primele națiuni, amerigieni, respectiv denumiţi de către Cristofor Columb, (geografic total incorect), indieni, astăzi nuanțat la rasa americano-indiană, indieni americani, amerindieni, amerinds, ori chiar indieni roși sau piei roșii. Amerindienii se ghidau după codul etic de mai sus.

SURSA: https://stiinta-mister.ro/codul-etic-al-amerindienilor/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...