CEAUSESCU se tragea dupa MAMA dintr-un capitan al lui TUDOR VLADIMIRESCU!

Distribuie!


Acum patru decenii, moartea, tot la 81 de ani, a mamei lui Nicolae Ceausescu a produs un veritabil miracol, pentru acele vremi: “dictatorul” si-a inmormantat mama cu slujba de inmormantare, tinuta de un sobor de preoti, si a facut pomeni pentru intregul Scornicesti. Inca si mai de necrezut, Ceausescu a dat ordin sa se construiasca o biserica in amintirea mamei, lucru care a fost executat intocmai. Dictatorul comunist a facut asta pentru ca Lixandra Ceausescu fusese dintotdeauna o femeie profund religioasa. La fel a procedat si cand murise tatal sau, Andruta, cu un an inainte. Cum a primit Nicolae Ceausescu vestea mortii tatalui relateaza, intr-o carte de amintiri, Mihaela Ceausescu, nepoata a dictatorului: “Era pur si simplu coplesit de durere si de deznadejde. Umbla cumva ratacit si indurerat prin cele doua odaite din casa parinteasca. Acceptase inmormantarea cu popi de dragul bunicii, Lixandra, dar maximum doi”.
Lixandra Ceausescu era  apreciata de vecinii sai ca fiind o femeie „ muncitoare si apropiata faţa de cei din jur”. Ea batea des bisericile si mergea chiar la presupusi sfinti, precum legendara Fecioara de la Parepa. Se mai stie despre mama lui Ceausescu, Militaru, dupa tata, faptul ca se tragea din familia unui capitan din oastea lui Tudor Vladimirescu.
http://www.sroscas.ro/…/10/04/povestile-mamelor-de-presedi…/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...