Ceaiul de BRUSTURE – inamicul TOXINELOR, TUMORILOR, DIABETULUI și a multor alte BOLI

Distribuie!


Brusturele este una din plantele medicinale cele mai puternice. Rădăcina și frunzele sunt folosite în scop culinar și terapeutic de sute de ani. Beneficiile sale se datorează în principal acțiunii sale depurative puternice. Brusturele curăță sângele, tonifică sistemul imunitar și întregul organism. Brusture (Arctium lappa) Dr. Marc Bosquet citează efectele benefice ale frunzelor și rădăcinii asupra afecțiunilor reumatismale și îl recomandă în diabet și tulburările sangvine. Datorită conținutului de potasiu și a proprietăților sale vasodilatatoare, brusturele relaxează vasele de sânge și arterele, îmbunătățește circulația, menține tensiune arterială la un nivel optim și reduce riscul de boli cardiovasculare. Rădăcina brusturelui, bogată în fibre, reglează mișcările intestinale și îmbunătățește digestia. Poate fi adăugat în salate. Inulina este un tip de fibră regăsită în brusture care ajută la eliminarea microbilor din stomac și previne diareea. Substanțele amare din brusture stimulează producția bilei și ajută ficatul că elimine toxinele mai ușor. Datorită conținutului bogat în vitaminele C și E, brusturele susține buna funcționare a sistemului imunitar. Acești doi antioxidanți combat radicalii liberi și scad riscul de boli cronice. _____________________________________________________________________________________________________ → În ce boli este indicat brusturele: diabet constipație lipsă de calciu și magneziu infecții urinare pietre la rinichi polipi intestinali artrită reumatoidă hepatită virală și alcoolică HIV gută tumori, cancer _____________________________________________________________________________________________________ Moduri de utilizare Japonezii adaugă rădăcină de brusture în diferite mâncăruri. Aceștia o taie fâșii (ca bețele de chibrituri) și o amestecă apoi cu fâșii de morcovi, ardei iute și sos de soia. Poate fi consumată ca atare, în stare crudă, presărată cu puțină sare, sau poate fi adăugată și la mâncărurile de legume călite, în supe și ciorbe acre. Pentru a o conserva mai mult timp, aceasta poate fi murată în oțet cu mirodenii. Rădăcinile se dezgroapă cu o cazma, se spală bine și se taie bucăți mici. Nu aruncați coaja, deoarece aceasta este bogată în nutrienți. Se lasă la uscat, apoi se păstrează în pungi de hârtie.  _____________________________________________________________________________________________________ Ceai de rădăcină de brusture Se folosesc 2 mâini de rădăcini de brusture la 1 litru de apă. Se fierb 10 minute. Cantitatea obținută se bea în 3 zile. Pentru o cană de ceai, se folosesc 5-8 felii de brusture. Gustul ceaiului de brusture este amărui. Se poate îmbunătăți cu puțină miere, frunze de mentă sau alte plante aromate. Utilizări externe Datorită proprietăților sale antiseptice și antiinflamatoare, ceaiul de brusture poate fi folosit pentru afecțiunile pielii și sănătatea părului: – psoriazis – eczeme – ulcerații – pecingine – acnee – căderea părului, mătreață, afecțiuni ale scalpului Se pun 3 mâini de rădăcini de brusture la fiert cu 1 litru de apă, timp de 20 de minute. Se poate asocia cu urzici, mesteacăn sau cimbrișor. Se fricționează pielea capului cu această loțiune împotriva căderii părului. Pentru tratarea peliculelor, ceaiul se folosește la final, pentru clătirea părului. Frunzele de brusture proaspete strivite se aplică pe regiunile dureroase ale corpului (reumatism) și pe mușcături de șarpe. Pentru ulcer varicos și coji de lapte, frunzele se macerează în ulei de măsline. _____________________________________________________________________________________________________ Contraindicații și precauții Brusturele este o plantă sigură pentru consum. Persoanele diabetice care iau insulină trebuie să monotorizeze boala în timpul consumului de brusture. Semințele de brusture nu trebuie consumate pe perioada sarcinii.  _____________________________________________________________________________________________________ Surse bibliografice: 1. Marc Bosquet, BRUSTURE, 500 de rețete naturale pentru sănătate și frumusețe, Editura Nicol, 2014, pp. 165-166 2. Mercola, Burdock Root: Bitter in Taste, but Provides Useful Health Benefits: http://articles.mercola.com/herbs-spices/burdock.aspx

Sursa: https://lataifas.ro/ceaiuri-medicinale/104413/ceaiul-din-radacina-de-brusture/


https://lataifas.ro/ceaiuri-medicinale/104413/ceaiul-din-radacina-de-brusture/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...