Ce se intampla in corpul tau cand consumi orz verde?

Distribuie!


Orzul verde contine de peste 250 ori mai multa vitamina A decat salata verde, de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele, de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele, de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele.

ORZUL VERDE

Orzul verde (Hordeum vulgare), ca planta cu efecte remarcabile asupra organismului, a fost folosit in medicina traditionala a mai multor popoare din Europa si Asia indepartata, inca din antichitate.


In urma studierii continutului de principii active, in diferite faze de crestere ale plantelor de orz, s-a putut constata faptul ca planta contine cele mai bune resurse nutritive necesare organismului uman atunci cand atinge inaltimea de 20-30 cm. In acest stadiu, frunzele de orz contin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), acid nicotinic, vitamina E, vitamina C si o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide si clorofila.
Aceasta compozitie biochimica a plantei verzi ii confera un efect curativ remarcabil mai ales prin actiunea de incetinire a procesului de imbatranire celulara, stimularea proceselor de refacere si obstructionarea proliferarii celulelor maligne, prin mecanisme inca neelucidate.

Orzul verde contine substante terapeutice

Comparativ cu alte plante – care la randul lor sunt “campioni” in continutul de substante cu rol terapeutic – orzul verde contine:


 • de peste 250 ori mai multa vitamina A decat laptuca (salata verde),
 • de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele,
 • de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele,
 • de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele,
 • de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul,
 • de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat laptele,
 • 2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proportie de doua grame de orz verde sub forma de pudra.

Detalii aici > http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/12544/orz-verde-beneficii.html#ixzz3wmgYUhXm
Follow us: @GarboRo on Twitter | Garbo.ro on Facebook

Orzul este considerat prima cereala crescuta de oameni folosita cu scop medicinal, dar si ca aliment de baza inca din anul 7000 inaintea erei noaste. Cultivat de chinezi si grecii antici pentru tratarea afectiunilor pielii, a problemelor cu ficatul sau a problemelor de tensiune arteriala, orzul era mancat de gladiatori pentru forta si stamina si reprezinta pana in ziua de azi una din cerealele de baza in numeroase culturi.
Unul dintre cele mai vechi super alimente, orzul nu a incetat niciodata din a fi consumat la nivel mondial, insa calitatile sale curative si energizante exceptionale ii sunt redescoperite si recunoscute cu adevarat abia in ultimii ani.

Pulberea de orz verde, cea mai concentrata modalitate de a beneficia de toate incredibilele efecte ale acestui super aliment asupra sanatatii si starii de bine este extrem de bogata in antioxidanti ajutand in prevenirea cancerului si intarzie imbatranirea oragnismului.
Conform studiilor realizate pana in momentul de fata, orzul verde trateaza:

 • gastrita
 • ulcerul
 • pancreatita
 • colita
 • boli de ficat
 • probleme de fertilitate
 • tuberculoza
 • bronsite
 • artrite
 • probleme de piele
 • anemia

Cum se consuma pulberea de orz verde?

Datorita prezentarii sale sub forma de pudra acest preparat este extrem de versatil si poate fi adaugat cu usurinta in dieta zilnica. Pentru rezultate optime se recomanda administrarea de trei ori pe zi a cate 3-5 grame de pulbere. Aceasta poate fi consumata sub forma de:
Suc:  Sucul de orz verde se obtine dizolvand 1 lingurita de pulbere de orz verde intr-un pahar cu apa, cu suc de morcovi, de rosii, portocale, mere sau orice alt tip de suc natural.

Smoothie-uri:  Pulberea de orz verde este modul ideal de a adauga un plus de sanatate unui smoothie care are ca scop energizarea pentru intreaga zi.  O lingurita de pulbere de orz verde adaugata intr-un smoothie nu ii schimba aproape de loc gustul, dar il imbogateste din punct de vedere nutritional, putand fi consumat de intreaga familie.
Salate si sandvisuri: Pulberea de orz verde poate fi adaugata cu usurinta la salate fara a schimba gustul sau textura acestora. Se poate adauga inclusiv in sandvisuri sub forma de condiment, desi gustul acestuia nu este foarte puternic si poate fi cu usurinta mascat.

Inainte de a prezenta bolile în care este recomandat sucul de orz verde, trebuie menţionat faptul că aproape că nu există suferinţă care să nu poată fi ajutată chiar şi într-o mică măsură prin intermediul acestui “concentrat natural”. Fără a fi un panaceu, orzul verde poate totuşi să acţioneze amplu asupra organismului prin câteva mecanisme simple:
– stimularea drenării toxinelor din corp, datorită conţinutului de clorofilă şi substanţe cu acţiune diuretică şi de drenaj hepatic.
– remineralizarea organismului şi echilibrarea balanţei vitaminelor din organism
– atât oligoelementele cât şi vitaminele intervin în toate liniile metabolice corporale. Datorită lor se poate explica în mare măsură acţiunea complexă pe care planta o exercită asupra pielii, sistemului nervos şi endocrin, în cazul tulburărilor metabolice etc.
În plus, clorofila conţinută în orzul verde generează, sinergic cu celelalte substanţe conţinute de el, un efect important antitumoral, de reglare a activităţii sistemului cardio-vascular şi respirator, de tonifiere a aparatului digestiv.
Prin urmare, în acelaşi timp purificator dar şi tonic, sucul de orz verde este utilizat cu succes ca remediu principal sau ca adjuvant (în bolile grave) în următoarele afecţiuni:
– Boli ale aparatului digestiv: stomatită, anorexie, gastrită, ulcer, pancreatită (adjuvant), colită. Cazurile de gastrită şi ulcer răspund favorabil foarte rapid la administrarea de suc sau de pulbere diluată în apă.
– Boli hepatice: hepatită virală, adjuvant în ciroză, colecistită. În cazul bolilor hepatice tratamentul se derulează în general pe o perioadă mai lungă de timp (de ordinul lunilor de zile), în care este necesară respectarea strictă a dietei şi folosirea plantelor cu efecte de tonifiere şi decongestionare hepatică.
– Afecţiuni cardio-vasculare: cardiopatie ischemică, ateroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hiper şi hipotensiune arterială, hemoroizi, ulcere varicoase, tromboflebite.
– Afecţiuni ale sistemului nervos: retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială.
– Afecţiuni metabolice: diabet, obezitate, anemie, carenţe de minerale şi vitamine.
– Afecţiuni respiratorii: astm bronşic, bronşită, gripă, viroză pulmonară, TBC pulmonar, rinită alergică.
– Afecţiuni maligne: cancer cu diferite localizări; în aceste cazuri sucul de orz verde este doar un adjuvant preţios care va completa tratamentul dietoterapeutic şi fitoterapeutic adecvat.
– Dereglări hormonale: hiper şi hipotiroidie; pentru aceste tulburări se va asocia cu dietoterapie şi folosirea suplimentară a unor plante medicinale.
– Afecţiuni ale oaselor: reumatism articular acut, lombo-sciatică, artrită.
– Afecţiuni ale pielii: acnee, pistrui, dermatită, eczeme; în cazul bolilor de piele se poate aplica sucul proaspăt şi extern, prin tamponarea zonelor afectate. Aceasta va grăbi considerabil vindecarea, datorită proprietăţilor antiseptice şi cicatrizante ale acestuia.
– Boli ale aparatului reproducător: sterilitate, impotenţă
– Afecţiuni oculare
În cazul persoanelor sănătoase extractul din orz verde poate fi utilizat pentru creşterea vitalităţii, purificarea organismului, amplificarea potenţei, reglarea apetitului, în astenia de primăvară, sau pur şi simplu pentru a face faţă cu succes perioadelor solicitante din punct de vedere fizic sau mental.

http://bio-plafar.info/imunitate/723-pulbere-de-orz-verde-pentru-imunitate-beneficii-si-proprietati

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...