Cât de periculoasă este apa de la robinet

Distribuie!


Probe de apă potabilă prelevate de la robinete din 14 țări au revelat prezența aproape sistematică a microparticulelor din plastic, ale căror efecte asupra sănătății sunt încă puțin cunoscute.

Pentru această cercetare, o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Minnesota şi Universitatea de Stat din New York au colectat, la începutul anului 2017, 159 mostre de apă potabilă din diferite ţări (Uganda, India, Indonezia, Beirut, Ecuador, Statele Unite şi altele), dar şi din Europa.


Analiza efectuată de un laborator de la Universitatea din Minnesota a demonstrat că ”83% dintre probe conţin particule de plastic”, au afirmat cercetătorii într-un raport intitulat “Invizibil: plasticul din interiorul nostru”.

Numărul de microplastice identificate într-un litru de apă a variat de la 0 la 57, cu o medie de peste 4 pe litru, iar mărimea lor a fost între 0,1 şi 5 milimetri.


Ținând cont că o persoană bea, în general, între 2 şi 3 litri de apă pe zi, acesta ar putea ingera între 3 şi 4.000 de microparticule în fiecare an, au estimat cercetătorii.

“Densitatea cea mai mare a plasticului a fost identificată în America de Nord, iar cea mai scăzută în ţările europene”, au notat oamenii de ştiinţă.

Efectele asupra sănătăţii a prezenţei microparticulelor de plastic sunt în curs de determinare, însă autorii studiului notează că lucrările anterioare au arătat că acestea pot contribui la răspândirea substanţelor chimice şi a bacteriilor.

http://www.capital.ro/cat-de-periculoasa-este-apa-de-la-robinet.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner