Cat de important este sa studiem stiinta muzicii dupa Platon

Distribuie!


“As invata copii muzica, fizica si filosofie; dar in principal muzica, pentru ca tiparul muzicii si toate artele sunt cheile invataturii.”… (Ati inteles la ce se refera prin tipar nu?- Divizia de aur- creatie)
Platon si Aristotel – Scoala din Atena, capodopera lui Rafael:.. Disputa despre geometria sacra, ambii tinand cate o carte in mana care cuprinde operele lor discutand de unde vine aceasta planeta, daca priviti cu atentie la mainile lor, Aristotel aratand in jos reprezantand ca geometria vine din sferele joase, iar Platon aratand .. “nu nu .. toata informatia vine de sus” … Platon a scris despre Poliedru regulat – Platonic solids, cele 5 forme geometrice importante, (cea ce in materia de matematica nu vor sa introduca in scoli – geometria sacra) : Tetraedru, Cub, Octaedru, Dodecaedru, Icosaedru – Geometria sacra reflecta miscarea Spiritului in vid, fiind un adevarat “ghid” al miscarilor necesare pentru a ajunge la un punct initial la lumea tridimensionala.

 

1

 

”Muzica lui Mozart activeaza aproape 100% din scoarta cerebrala.
exista tomografia cu emisie de pozitroni care arata cum muzica lui Mozart activeaza 99%-100% din scoarta cerebrala. Si, in general, muzica simfonica si de camera activeaza creierul in proportie de 90%, spre deosebire de muzica usoara sau tangoul, de exemplu, care activeaza creierul in proportie de 50%.
Mai mult, nicio muzica nu poate depasi pragul pe care il atinge muzica baroca, de exemplu, ale carei unde sonore au frecvente care se inscriu in zona de activare optima a activitatii cerebrale. Daca ascultam muzica baroca, neuronii capata un ritm de activitate ciclica intre 8 si 12 cicli pe secunda, ceea ce se intampla numai in cazul geniilor! Numai ca geniile il au permanent, in vreme ce omul care asculta muzica il are doar cat asculta muzica, dar este suficient, pentru ca imbunatateste memoria. “


Prof. dr. Iamandescu

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...