CÂŞTIG de 35.000 de EURO/LUNĂ pentru şeful Transgaz Mediaş. Explicaţia directorului este HALUCINANTĂ

Distribuie!


Pe resursele populatiei, unii se imbogatesc:
Şeful Transgaz, Ion Petru Văduva, a câștigat circa 35.000 de euro pe lună în anul 2013, în special datorită bonusurilor generoase stabilite de Consiliul de Administrație al companiei de stat, anunţă www.evz.ro. Conducerea Transgaz, compania de stat care deține monopolul trasportului de gaze naturale, a încasat în numai o jumătate de an din 2013 peste două milioane de lei, aproape 50% din sumă revenind directorului general, Petru Văduva. Datele apar într-un raport al „comitetului de nominalizare și remunerare” al Transgaz, elaborat acum două zile. Statul este acționar al Transgaz în proporție de 58,5%, restul acțiunilor aparținând unor persoane fizice și juridice.
Cei cinci din fruntea Transgaz
Echipa de conducere a companiei include un director general, care este totodată membru executiv al Consiliului de Administrație, un președinte al Consiliului de Administrație, precum și trei membri neexecutivi ai CA. Cumulat, cei cinci angajați ai companiei de stat au obținut în 2013 venituri brute totale de aproape 2,4 milioane de lei (544.200 de euro), sume împărțite în remunerații fixe și în bonusuri anuale extrem de generoase.
Contactat de Evenimentul Zilei, Petru Văduva a a spus că remunerația nu i se pare mare și că sunt echipe de management în companii de stat care câștigă chiar mai mult. Cu toate acestea, Transgaz nu este o companie în dificultate, care să realizeze cu greu planurile propuse. Văduva ne-a atras însă atenția că performanțele sale au fost mai bune decât ale fostului manager.„ Am realizat economii de circa 60 de milioane de lei, numai anul trecut”, a spus acesta.
Salariu uriaș în câteva luni
În 2013, Petru Văduva a fost doar șapte luni la conducerea Transgaz, el fiind numit pe această poziție în iunie. În raportul menționat se precizează că suma câștigată de el este aferentă perioadei care s-a scurs de la numirea în funcție până la finele anului trecut, ceea ce înseamnă că Văduva a primit peste un milion de lei pentru șapte luni. Tot la jumătatea lui 2013 a fost desemnat membru neexecutiv al Consiliului de Administrație Bogdan Iliescu. De asemenea, președintele Consiliului de Administrație, Ion Sterian, a fost numit în această funcție în luna iulie 2013. Vlad Neacșu, care reprezenta anul trecut Fondul Proprietatea în Consiliul de Administrație, a renunțat la această poziție. Locul său a fost luat la începutul anului de Remus Vulpescu, fost șef al Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...