Castelul bântuit de o prințesă daneză (Video)

Distribuie!


Castelul Coeffin a fost construit pe locul unei cetăți vikinge. Se crede că numele Coeffin provine de la Caifen, care era un prinț danez și a cărui soră se presupune că a bântuit castelul până când rămășițele ei au fost duse înapoi pentru a fi îngropate alături de iubitul ei din Norvegia.

Azi este o ruină de pe insula Lismore, o insulă din Loch Linnhe, în Argyll, pe coasta de vest a Scoției. Se află pe un promontoriu de pe coasta de nord-vest a insulei, peste Loch Linnhe de Glensanda.


Castelul a fost construit în secolul al XIII-lea, probabil de către MacDougalls din Lorn. Lismore a fost un loc important în cadrul domniei lor, fiind locația Catedralei Sf. Moluag, reședința Episcopului de Argyll.

Prima dovadă scrisă a castelului este din anul 1469–70, când a fost menționat Sir Colin Campbell din Glenorchy de către Colin Campbell, primul conte de Argyll. Este puțin probabil să fi fost ocupat în vremurile postmedievale.


Ruinele cuprind o casă-hol alungită și o curte cu formă neregulată. Sala mare este un dreptunghi neregulat, care măsoară 20,3 pe 10,4 metri. Pereții au grosimea de la 2,1 până la 2,4 metri.

Bailey a fost construit în mare parte la o dată ulterioară decât sala. O scară exterioară lega probabil intrarea, în peretele de nord-est, de cortină. O a doua uşă dădea acces la mare spre sud-vest.

O capcană pentru pești de maree, de vârstă necunoscută, este situată în micul golf din sud-estul castelului. La nord-est de castel se află rămășițele unui fort cu ziduri de piatră.

Ordnance Gazetteer of Scotland, publicat în 1892, listează un castel Rachal în aceeași locație generală ca și castelul Coeffin.

Este descrisă ca „o fortificație scandinavă foarte veche în parohia Lismore și Appin, Argyllshire, pe partea de NV a insulei Lismore, la 4 kilometri de extremitatea nord-estică, acum o ruină dărăpănată îmbrăcată cu iederă”.

Foto domeniu public

http://www.cunoastelumea.ro/castelul-bantuit-de-o-printesa-daneza-video/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...