Bocancii militarilor elvetieni sunt fabricati in Romania pe salarii de mizerie

Distribuie!


Bocancii destinati militarilor elvetieni sunt fabricati in Romania de angajati platiti cu salarii foarte mici. Dezvaluirea a fost facuta in cadrul unei emisiuni de televiziune difuzate de postul SRF si a starnit vii comentarii.

Armata elvetiana cumpara incaltaminte pentru trupe, mai exact peste 80.000 de perechi, comanda urmand sa fie suplimentata la anul cu alte 50.000 de perechi. Bocancii sunt fabricati de muncitori romani care primesc pentru munca lor un salariu de mizerie, relateaza site-ul 20minute.ch, care citeaza emisiunea “Rundschau”.

Luata in vizor este firma italiana AKU, care a obtinut contractul cu armata elvetiana. Bocancii sunt insa facuti intr-o fabrica din nordul Romaniei, de 250 de angajati platiti cu salariul minim de 300 de franci pe luna (aproape 1.200 de lei), adica 2 franci pe ora, dupa cum a calculat reporterul emisiunii care a vizitat fabrica respectiva.


Banii sunt prea putin pentru traiul familiei si plata darilor, s-au plans muncitorii, sub protectia anonimatului.

Reprezentantii AKU s-au aparat, insa, explicand ca “salariile acordate corespund salariului minim pe economie in Romania” (1.250 de lei).


“Nu noi am stabilit salariul minim, ci Parlamentul Romaniei”, au aratat ei cu degetul.

In plus, angajatorii spun ca aplica legea si platesc dublu orele suplimentare, prin urmare salariul minim este doar cel de pornire.

Activistii pentru drepturile omului atrag insa atentia asupra atributiilor ce revin conducereii armatei elvetiane la acest capitol.

http://m.ziare.com/social/bocancii-militarilor-elvetieni-sunt-fabricati-in-romania-pe-salarii-de-mizerie-1443737

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...