Beneficiile cuisoarelor- alt dar divin al naturii

Distribuie!

Cunoscute de chinezi si egipteni inca din antichitate, cuisoarele au fost aduse in Europa probabil de arabi, fiind folosite eficient in timpul epidemiilor de ciuma.
CARACTERISTICI SI EFECTE TERAPEUTICE
Cuisoarele sunt recoltate dintr-un arbore tropical vesnic verde, cu inaltimea de 10-20 de metri, originar din insulele Moluce (Indonezia).
Florile copacului sunt alb-rozalii, sub forma de clopotei, grupate in buchete, iar frunzele sunt ovale, persistente, groase si lucioase.
Se recolteaza bobocii florali de la arbori in varsta de peste 6 ani, manual, de doua ori pe an.
Dupa uscare lenta la soare, capata un aspect cuneiform si un miros placut, picant, puternic aromat si gust intepator. Acestea sunt cuisoarele care ajung la noi, fiind printre primele condimente folosite.
Sunt considerate printre cele mai puternice dezinfectante naturale, avand si alte calitati curative importante.
Cuisoarele contin un ulei esential cu un continut de pana la 95% eugenol, o substanta chimica responsabila pentru ansablul proprietatilor terapeutice.
Simpla enumerare a lor este impresionanta, cuisoarele find antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice(calmeaza durerea), antiinflamatorii, tonice, stomahice(favorizeaza digestia), carminative(antibalonare), antiulceroase, antitrombotice, antioxidante si anticancerigene.
Datorita faptului ca sunt antiseptice, sunt eficiente impotriva streptococilor si stafilococilor, dar si in afectiuni digestive si genitale cauzate de bacterii.
Cuisoarele stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia, actioneaza contra vomei, colicilor si sughitului.
Inlatura viermii intestinali. Este important deoarece se acrediteaza din ce in ce mai mult ideea ca sursa tuturor bolilor sunt parazitii. Cuisoarele fac parte din cel mai eficient program de deparazitare cunoscut, alaturi de tinctura de coaja de nuca neagra si pelin(protocolul Clark).
1
www.medicina-naturista.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...