Beneficii ale postului cu apa

Distribuie!


Postul este o metoda antica excelnta si puternica de a vindeca multe afectiuni. Acesta permite corpului sa se odihneasca, se se detoxifice si sa se vindece. In timpul postului, corpul intra intr-un ciclu de detoxifiere similar celui care are loc in timpul somnului. Corpul isi foloseste propria energie in timpul postului, nu pentru a digera mancarea ci pentru procesele de curatare a tuturor toxinelor acumulate si pentru vindecarea diverselor parti componente care sunt dezechilibrate. Pe masura ce timpul trece, corpul consuma tot ceea ce nu este esential pentru functionare. Aici sunt incluse bacteriile, virusii, tumorile fibroase, deseurile din sange si din jurul incheieturilor si grasimea stocata. Insemnarile istorice indica faptul ca fiintele umane sunt construite pentru post. Aceasta este o abordare sigura a vindecarii, iar corpul stie singur ce sa faca extrem de bine.

Schimbarile psihologice cauzate de post
Multe dintre cele mai dramatice schimbari ce au loc in corp, se intampla in primele trei zile ale postului. Acestea au loc pentru ca intregul corp trece de la o sursa de energie la alta. In mod normal, sursa principala de energie este glucoza, care este un fel de zahar. Majoritatea glucozei este extrasa sau convertita din mancarea pe care o consumam. In timpul zilei, ficatul stocheaza zaharurile in exces sub o forma speciala, numita glicogen, care este eliberata odata ce nivelurile de energie scad, intre mese. Exista in organism destule zaharuri pentru 8 – 12 ore si de obicei acestea se termina in primele 24 de ore de post. (In acest moment corpul trece la producerea de cetone -folosirea acizilor grasi pe post de combustibil, in loc de glucoza). Aceasta schimbare are loc de obicei in cea de-a doua zi de post si este completa in cea de-a treia zi. In aceasta perioada de tranzitie nu exista glucoza disponibila, iar energia provenita din arderea grasimilor este insuficienta, iar corpul are nevoie de combustibil. De aceea el ia glucoza din doua surse. Mai intai converteste glicerolul din depozitele de grasime ale organismului, insa acestea nu contin suficienta glucoza. In continuare organismul desface amino-acizii din tesuturile musculare, folosindu-i in ficat pentru glucogeneza, sau productia de glucloza. Intre 60 si 84 de grame de proteine sunt folosite in aceasta a doua zi, ceea ce inseamna intre 56 si 85 de grame de tesut muscular. In cea de-a treia zi, productia de cetone este suficienta pentru a produce aproape toata energia necesara, iar proteinele din corp incep sa fie puternic conservate. Corpul inca are nevoie de mici cantitati de glucoza pentru anumite functii, totusi o cantitate foarte mica, asadar o cantitate intre 18 si 24 de grame este in continuare catabolizata pentru producerea glucozei. Pe durata unui post cu apa se pierd intre 450 si 900 de grame de tesut muscular. Acest proces de conservare a proteinelor din corp este o dezvoltare evolutionara extraordinara ce exista pentru a proteja tesuturile musculare si organele vitale de distrugere, atunci cand nu exista surse suficiente de mancare.


Incepand cu cea de-a treia zi, rata de descompunere a acizilor grasi din tesuturile adipoase continua sa creasca, atingand maximul in cea de-a zecea zi. Aceasta perioada de sapte zile, dupa ce corpul a trecut complet la cetone, este perioada in care se consuma la maximum tesuturile grase. Ca parte din procesul de conservare a proteinelor, organismul cauta si toate sursele de combustibil non-proteice: masa celulara neesentiala precum tumorile fibroase si tesuturile degenrative, bacteriile, virusii sau orice alte componente ale corpului care pot fi folosite drept combustibil. Din acest motiv postul produce aceste efecte asupra starii de sanatate intr-un mod atat de profund. De asemenea, in timpul cresterii procesului de consum al cetonelor, corpul intra intr-o stare asemanatoare celei din timpul somnului – odihna si cicluri de edetoxificare. Acesta incepe sa se concentreze pe eliminarea toxinelor din corp si pe regenerarea si vindecarea tesuturilor sau a a organelor afectate.

Postul si vindecarea
De multe ori, postul a ajutat in cazul multor afectiuni, avand deseori efecte permanente. Au existat mai multe studii clinice prin care s-a urmarit efectul postului asupra a numeroase boli. Iata unele dintre descoperiri.


* Intr-un studiu clinic al hipertensiunii, 174 de persoane au tinut post pentru 2 – 3 zile, consumand doar fructe si legume. Apoi acestia au participat la un post cu apa pentru 10 – 11 zile, urmat de un post de 6 – 7 zile in care au urmat o dieta vegana, fara grasimi si fara sare. Presiunea arteriala initiala a participantilor a fost fie peste 140 mm coloana de mercur (mm HG) sistolica sau 90 diastolica, fie ambele. Nouazeci la suta dintre particpanti au avut la sfarsitul postului o presiune arteriala sub 140/90. Scaderea a fost in medie de 37/13. Persoanele cu hipertensiune de gradul 3 (peste 180/110) au scazut cu 60/17. Toti cei care luau medicamente inainte de post au putut sa intrerupa medicatia. Postul s-a dovedit a fi si in acest caz dar si in multe altele, cea mai eficienta metoda de a micsora presiunea arteriala si de a normaliza functiile cardiace. Presiunea are tendinta de a ramane scazuta pentru toate persoanele care folosesc postul ca tratament, odata ce acesta s-a incheiat.

* Postul este extrem de benefic in cazul bolilor cronice cardio-vasculare si a deficientelor congestive ale inimii, reducand nivelul trigliceridelor, a depunerilor de pe artere, a nivelului global de colesterol si ridicand nivelul colesterolului HDL.

* Postul s-a dovedit extrem de eficient si in tratarea diabetului de tip II, deseori eliminand complet dezechilibrul.

* Datorita efectelor pe termen lung asupra metabolismului, asupra depozitelor de grasime din corp si asupra afectiunilor care sunt asociate cu obezitatea, postul este unul dintre cele mai eficiente instrumente de tratament impotriva obezitatii.

* Un numar insemnat de studii au descoperit faptul ca postul are un efect benefic in cazul epilepsiei, reducand durata, numarul si severitatea crizelor. Postul este indeosebi eficient pentru imbunatatirea simtptomelor sau pentru vindecare completa a epilepsiei in cazul copiilor.

* In 1988, un grup de 88 de persoane cu pancreatita si-a imbunatatit conditia mult mai mult decat ar fi facut-o chiar si operatia. Nici „suctiunea nanogastrica” si nici „cimetidinele” nu au avut un efect atat de benefic asupra acestor persoane, precum a avut-o postul. Simptomele au disparut indiferent de etiologia bolii.

* Numeroase alte studii au aratat ca postul este eficient in tratarea osteoartritei si a artritei reumatoide. Postul are efecte semnificative anti-inflamatorii asupra organismului, cercetatorii descoperind in urma studiilor scaderi ale ratei de sedimentare a eritrocitelor, a durerilor articulare si a durerilor in general, ale rigiditatii articulatiilor si a nevoii de medicatie.

* Toate bolile auto-imunitare precum lupus, cupercoza, urticaria cronica si glomerulonefrita cronica au raspuns bine la post.

* Intoxicatiile severe au fost in mod semnificativ eliminate prin post. Studiile clinice au aratat ca oamenii intoxicati cu bifenoli policlorinati au experimentat o usurare „dramatica” dupa 7 – 10 zile de post.

* Functiile imunitare scazute se imbunatatesc in timpul postului. Studiile au aratat ca exista o crestere a activitatii macrofage, o crestere a imunitatii celulare, o scadere a influentei factorilor complementari, o scadere a complexelor anti-imunitare, o cresterea a nivelulrilor de imunoglobulina, a activitatii bactericidale neutrofile, o scadere a blastogenezei limfocitelor, o crestere a distrugerii monocitelor si a functiilor bactericidale si o crestere semnificativa a actiunilor globulelor albe.

* Alte boli care au raspuns la post: bolile psiho-somatice, vezica neurogenica, psoriazisul, eczemele, tromboflebitele, ulcerele varicoase, astmul bronsic, lumbago, depresia, nevrozele, schizofrenia, ulcerele duodenale, fibroamele uterine, parazitii intestinali, guta, alergiile, rinita alergica, urticaria, scleroza multipla si insomnia.

* Afirmatiile istorice care spun ca postul mareste durata de viata incep sa fie sustinute de catre cerectarile care au fost publicate in literatura de specialitate. Posturile repetate de 4 zile au avut efecte evidente asupra duratei de viata atat a soarecilor de laborator normali cat si a celor compromisi din punct de vedere imun.

* Cu toate ca folosirea postului in cazul cancerul este controversata, exista deja date care DEMONSTREAZA ca postul ajuta la prevenirea cancerului. Postul intermitent (2 zile pe saptamana) a aratat efecte inhibitorii asupra dezvoltarii cancerului la sobolani.

Cine nu are trebui sa posteasca
Cu toate ca postul este recomandat majoritatii oamenilor, exista cateva categorii in cazul carora, postul nu este recomandat:

* Persoanele extrem de costelive sau care sunt in stare de inanitie

* Persoanele anorexice sau bulimice

* Gravidele diabetice

* Mamele care alapteaza

* Persoane cu anemie severa

* Cei care au frici in legatura cu postul

* Persoanele care sufera de porfirie. Porfiria este un defect genetic metabolic ce afecteaza abilitatea arganismului de a organiza porfirinele. Acestea sunt un grup de compusi ce se combina cu fierul pentru a produce sangele, sunt implicate in controlul si transportul electronilor si, in interiorul mitocondriilor sunt implicati direct in productia, acumularea si utilizarea energiei. Porfiria poate cauza probleme de functionare in ficat, a maduvei osoase si a celulelor rosii, inducand diverse simptome, inclusiv crize.

* Persoane care sufera de deficiente rare, genetice a acizilor grasi, ce previn INITIEREA PROCESULUI DE PRODUCTIE A CETONELOR. Aceasta deficienta implica anzima acetil-CoA, un acid gras mitocondrial enzimatic, esential pentru acest proces. Persoanele cu aceasta deficienta care tin post pot experimenta efecte secundare severe, precum „steatoza” hepatica (acumularea de tesut gras in ficat), acumularea de lipide mitocondriale si hipoglicemie severa.

O nota asupra sarcinii, a copiilor si a postului
Cu toate ca multe lucrari sugereaza ca femeile insarcinate nu ar trebui sa posteasca, cele care au suferit efecte secundare erau si diabetice. Procesul de producere a cetonelor poate leza grav fetusul, daca mama este diabetica. Postul in sarcina pentru femeile care nu au diabet nu a avut niciun efect negativ nici asupra mamei, nici a fetusului. Totusi, postul in acest caz nu ar trebui sa fie mai lung de 2 – 3 saptamani si ar trebui sa fie monitorizat de catre un specialist. Copiii, chiar si bebelusii, pot posti fara nicio complicatie daca posturile sunt relativ scurte. Pentru bebelusi durata recomandata este de 2 – 3 zile, iar pentru copii de 1 – 2 saptamani, in functie de varsta. Acestia ar trebui si ei supravegheati aproape in permanenta. Nevoia ca bebelusii sau copiii mici sa posteasca este extrem de scazuta.

Persoane care ar trebui sa posteasca doar sub supraveghere medicala
In timp ce majoritatea persoanelor pot posti in siguranta, exista cativa care ar trebui sa o faca numai sub supraveghere medicala sau persoane experimentate in vindecare.

* Persoane cu probleme majore de sanatate
* Femeile insarcinate
* Bebelusii si copiii mici
* Diabeticii de tip I
* Persoane cu insufienta renala
* Persoanele carora le este extrem de frica de post, dar totusi doresc sa faca acest pas
* Persoane cu niveluri extreme de intoxicatie cu DTT. DTT-ul se stocheaza in organism intr-o forma extrem de concentrata in tesuturile grase. Postul le poate elibera in fluxul sangvin pe masura ce depozitele de grasime sunt consumate. Acest fenomen poate fi destul de periculos.

sursa: http://www.gaianstudies.org/articles4.htm

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...