Arhivele Agenției pentru Siguranța Națională a Statelor Unite au publicat o listă a 1.100 de ținte nucleare americane din anul 1956.
Harta interactivă a țintelor nucleare americane cuprinde obiective din Europa de Est, Rusia, China și Coreea de Nord, scrie futureoflife.org.
În România, americanii aveau 25 de ținte. În cazul unui atac nuclear sovietic, americanii ar fi atacat Bucureștiul cu trei bombe atomice. Ar fi fost vizate aeroporturile Otopeni și Băneasa, dar și platforma industrială Pipera.
Printre cele mai importante orașe care ar fi fost vizate de un atac nuclear american în 1956, când țara era condusă de Gheorghe Gheorgiu-Dej și număra peste 17 milioane de oameni, sunt Craiova, Timișoara, Ploiești, Arad, Sibiu, Brașov (două ținte), Buzău, Turda, Constanța, Focșani sau Tecuci.
Astăzi lucrurile stau diferit. România este membru NATO, iar pe teritoriul țării, la Deveselu, se află o bază militară americană, sub tutela NATO.
http://www.activenews.ro/stiri-politic/Azi-prieteni-ieri-dusmani.-Cate-bombe-ar-fi-detonat-americanii-in-Romania-in-cazul-unui-razboi-nuclear-si-ce-orase-erau-pe-lista-133331