Aplicațiile din telefon care-ți pot fura banii de pe card. Multi români le au instalate și habar nu au la ce pericol se expun

Distribuie!


Aplicațiile bancare mobile oferă acces convenabil la servicii financiare și la gestionarea conturilor în era digitală.

Cu toate acestea, cercetătorii în domeniul securității de la Trend Micro au descoperit o tendință îngrijorătoare – un număr tot mai mare de aplicații infestate cu malware care pot fura cu ușurință bani de pe cardurile utilizatorilor.


Acest malware sofisticat nu se limitează la interceptarea mesajelor text sau la infectarea telefoanelor; el vizează în mod special datele financiare sensibile, cum ar fi datele de identificare bancară, numerele PIN și parolele. Trend Micro a identificat o nouă tactică numită aplicații dropper.

 

Aceste aplicații par legitime, dar, de fapt, livrează malware periculos pe dispozitivele Android. Ceea ce le face deosebit de îngrijorătoare este capacitatea lor de a ocoli securitatea Google Play Store și de a se infiltra în telefoanele utilizatorilor fără a fi detectate.


Infractorii cibernetici își perfecționează metodele de atac și exploatează vulnerabilitățile din ecosistemul Android. Trend Micro a descoperit recent o variantă de dropper numită DawDropper, care a fost găsită inițial în Google Play Store sub nume care sună nevinovat, precum „Call Recorder APK” și „Rooster VPN”.

Aceste aplicații aparent inofensive conțineau, de fapt, sarcini utile malițioase din familia de programe malware Octo. Octo este un malware puternic care poate fura informații bancare, intercepta mesaje text și controla dispozitivele infectate.

 

În timp ce Google lucrează pentru a elimina aceste aplicații periculoase din Play Store, este posibil ca acestea să fie încă instalate pe telefoanele Android ale utilizatorilor.

Pentru a proteja datele personale și financiare, Trend Micro recomandă dezinstalarea tuturor aplicațiilor enumerate în raportul lor, dacă acestea sunt găsite pe dispozitivul dumneavoastră. Iată care sunt aplicațiile identificate în raport: 1. Call Recorder APK (com.caduta.aisevsk) 2. Rooster VPN (com.vpntool.androidweb) 3.

Super Cleaner – hiper și inteligent (com.j2ca.callrecorder) 4. Scanner de documente – Creator PDF (com.codeword.docscann) 5. Universal Saver Pro (com.virtualapps.universalsaver) 6. Eagle photo editor (com.techmediapro.photoediting) 7. Call recorder pro+ (com.chestudio.callrecorder) 8. Extra Cleaner (com.casualplay.leadbro) 9.

 

Crypto Utils (com.utilsmycrypto.mainer) 10. FixCleaner (com.cleaner.fixgate) 11. Just In: Video Motion (com.olivia.openpuremind) 12. com.myunique.sequencestore (com.myunique.sequencestore) 13. com.flowmysequto.yamer (com.flowmysequto.yamer) 14. com.qaz.universalsaver (com.qaz.universalsaver) 15. 15. Lucky Cleaner (com.luckyg.cleaner) 16.

Simpli Cleaner (com.scando.qukscanner) 17. Unicc QR Scanner (com.qrdscannerratedx) Google implementează modificări la politica Play Store pentru a preveni programele malware și alte amenințări de securitate.

Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să fie vigilenți în alegerea aplicațiilor pe care le instalează și să acționeze rapid în cazul în care observă orice activitate suspectă. În lumea digitală de astăzi, securitatea personală și financiară ar trebui să fie întotdeauna o prioritate absolută.

Aplicațiile din telefon care-ți pot fura banii de pe card. Multi români le au instalate și habar nu au la ce pericol se expun

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...