Alpinistii si ghizii montani au fost restrictionati pe anumite trasee din Bucegi. Ce se ascunde de fapt?

Distribuie!


Alpinistii au fost restrictionati de la anumite trasee in Bucegi, fara nicio explicatie solida. Ce se ascunde oare in spatele acestei restrictii?

Iata ce mesaj au primit alpnistii din partea Parcului National Bucegi


 

Administratia Parcului Natural Bucegi va comunica faptul ca tura pe care doriti sa o efectuati in data de ——, pe traseul neomologat-Sinaia-Cascadele Vanturis, pe teritoriul Parcului Natural Bucegi, nu poate fi realizata, (in caz contrar, participantii vor fi sanctionati legal) deoarece, in conformitate cu Legea 49/2011: Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice următoarele fapte: ART. 53 (1) l)-accesul şi circulaţia vizitatorilor în extravilan, în habitate naturale, în afara traseelor turistice avizate şi semnalizate ca atare, pe suprafaţa ariilor naturale protejate;

Multumim de informare,dar… care ar fi solutia pt ca aceasta tura sa poata fi realizabila? exista vreo taxa/aviz etc pt a permite accesul in zona? si daca da cum procedam? Astept raspuns va rog multumesc ! Un nr de tel va rog ?


Parcul Natural Bucegi Buna ziua. Avizarea excursiei dvs. ar insemna incalcarea legii de catre Adminstratia ariei protejate fapt pentru care nu putem elibera nici un acord pendtru aceasta activitate. Persoana de contact Responsabil Relatii cu Comunitatile ing. Coltoiu Alexandru.

Asociatia Oxigen avea tura in Valea Horoabei … traseu de alpinism de gradul 1A … amenajat cu cabluri si scari metalice de catre Salvamont Dambovita in ultimii ani si au primit acelasi mesaj ca si mine.

Am vb la tel cu Domnul Coltoiu Alexandru si lasand la o parte tura asta l-am intrebat ca alpinist cum ajung la peretii de catarat din Bucegi aflati pe Valea Alba , Valea Costilei etc si mi-a spus clar ca nu am voie dat fiind faptul ca potecile de acces nu sunt marcate si omologate.

Am voie cica doar pana la refugiul Costila… Dar cand i-am explicat ca traseele de alpinism si escalada incep de la refugiu in sus si ca multe dintre ele au poteci de retragere nemarcate iar mi-a zis ca nu am voie…

Sursa ghid montan: https://www.facebook.com/mvf.egy

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner