Afaceri românești care aduc profit. Produci în curte curent electric și îl vinzi altora

Distribuie!


Micii producători de curent electric din România îşi fac loc, încet-încet, pe piaţă, şi livrează curent electric chiar și în reţeaua naţională. Află de pe radiounirea.ro cum poţi deveni producător de curent electric şi ce implică intrarea într-o astfel de afacere „verde”.

Omenii au început prin a-şi produce energie cât să alimenteze becurile şi instalaţiile electrice din gospodărie şi au ajuns să vândă energie şi altora.


Cu 15.000 de euro, Lucian Popescu a cumpărat un sistem verde de producere a energiei pentru locuinţa sa din comuna Berceni, de lângă București.

„Iniţial am început cu o eoliană şi 8 panouri fotovoltaice, după care am hotărât să măresc până la 15 kw, asta înseamnă aproximativ 60 de panouri fotovoltaice, cu care acopăr necesarul casei, ba chiar mai mult, livrez în reţea”, a povestit Lucian Popescu pentru postul de televizune.


Într-un an, el vinde aproximativ 12 MWh, iar banii obținuți astfel îl ajută să își amortizeze investiţia. Cu cei 6.000 de lei pe care-i încasează anual, ar avea nevoie de 10 ani să-şi recupereze banii.

 

În afară de bani, micul producător primește câte 3 certificate verzi pentru fiecare megawatt oră şi le poate vinde, în funcţie de cerere şi ofertă, la bursa de valori.

Pentru a putea deveni furnizor de energie, Lucian Popescu s-a luptat, timp de trei ani, cu birocrația. „Traseul a fost foarte anevoios. Depindem de foarte multe entităţi pentru a obţine actele”, a spus Lucian.

„În primul rând eşti ecologic”

Adrian Rusu, un alt producător de energie verde, a investit 11.000 de euro în panouri fotovoltaice, la casa lui de lângă Buzău, bani pe care îi va recupera în aproape 8 ani. Iniţial a vrut doar energie pentru propria gospodărie, însă a aflat că poate să și vândă.

„Foarte mulţi oameni se descurajează când aud de toate aceste etape, dar pentru cei care au răbdare este un lucru realizabil în România anului 2015”, a declarat el.

„Se montează foarte repede, în primul rând eşti ecologic, şi sistemele au început să fie garantate din ce în ce mai mult. Panourile 20 -25 de ani, invertoarele 5, 6, 10 ani”, a declarat Ene Cristian, director Proiecte Panouri Fotovoltaice.

Afacerea este profitabilă, iar autorităţile promit că vor simplifica legislaţia, tocmai pentru a-i încuraja pe micii producători.

sursa: greatnews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...